Vedic art, måleri och vedisk filosofi

SV Halland, i Varberg
Längd
16 timmar på 4 tillfällen
Pris
1 400 SEK
Nästa kurstillfälle
27 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar på 4 tillfällen
Pris
1 400 SEK
Nästa kurstillfälle
27 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

I Vedic Art vävs måleriet samman med vedisk filosofi där man menar att vi redan har all den kunskap som vi behöver inom oss. Det handlar om att måla bortom tanke och intellekt. Du får del av de Vediska principerna som syftar till att öppna det kreativa seendet och hitta ditt personliga uttryck i målandet.

Målgrupp
Kursen riktar sig till dig som är nyfiken på målning och vill prova en väg att vara kreativ, må bättre, hitta energi, glädje och inspiration. Den lämpar sig för nybörjare likväl för den som är van målare. Inga förkunskaper krävs.

Mål
Målet med kursen är att du ska upptäcka glädjen och friheten i att skapa fritt helt utan bedömning och krav. Utifrån dig och den plats du befinner dig på just nu.

Innehåll
Vedic Art skapades av konstnären Curt Källman. Ordet Veda kommer från sanskrit och betyder kunskap/visdom. Grundsynen inom Vedic Art är att vi alla har stor skaparkraft och kunskap inom oss själva. Måleriet är ett redskap för att plocka fram dessa resurser så att de kan användas i konsten och i livet. Vedic Art bygger på 17 principer och i kursen får du del av dem vilka hjälper dig att väcka upp denna kunskap. Principerna underlättar skapandet, tar bort motstånd i processen och gör det lätt att ta fram kreativiteten inom oss. De är redskap att använda när du skapar. Under kursen varvas teori och praktik.
Detta är några saker du kan uppleva under en Vedic Art kurs:
• Känslan av att måla utan ansträngning
• Känslan av att vara mer närvarande i den kreativa processen och ha mindre fokus på resultatet
• Hitta glädjen och friheten i ditt måleri
• Komma i kontakt med ditt personliga uttryck

Material
Material ingår ej. Du får en lista med förslag på material. Ett startpaket kan köpas genom kursledaren (meddela i så fall detta vid anmälan).

Gruppstorlek
Denna kurs har plats för 7 deltagare.

Om kursledaren
Agneta Zetterlund är bland annat konstnär och författare samt utbildad Vedic Art-lärare och har tidigare haft kurser i Vedic Art.

Veckodag: Fredag
Tid: 11:00-14:00
Ledare: Agneta Zetterlund
Lokal: Östra Långgatan 40
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

27 september, 2024

  • Kurs
  • Varberg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Vedic art, måleri och vedisk filosofi och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Halland
falkenberg

Studieförbundet Vuxenskolan - Halland

Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...

Läs mer och visa alla kurser med SV Halland

Highlights