Visa kurser.se som: Mobil

VEDIC ART VECKOKURSER GAMLA STAN, STOCKHOLM

Kursplats Nu
Kursinformation
Gamla Stan
5 dagar
4 000 - 4 200 SEK
Kommande starter
Gamla Stan
2022-09-12 10:00  
4 200 SEK
2022-10-17 10:00  
4 200 SEK
2022-11-07 10:00  
4 200 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

VEDIC ART
grundkurs

fem dagar mån-fre
i Gamla Stan Stockholm


ges kontinuerligt 

  

  • För dig som alltid har målat eller aldrig har målat!

  • För dig som behöver en nystart eller bara en skön fortsättning.

  • För dig som längtar efter färg och form och att uttrycka dig inifrån och ut.

  • För dig som behöver ett alldeles eget rum i tillvaron. 

Den här veckan tar vi steg för steg klivet in i målandets underbara värld med tillåtelse att vara galet spontana och helt prestigelösa med penseln.
Efter den här veckan har du börjat bygga ditt kreativa mod och fått redskap för ett fortsatt härligt liv med målarglädje.


Kom loss genom Vedic Art-metoden

Välkommen till en vecka när du får börja från början med färg och pensel.

Det här är inte en kurs om det perfekta måleriet, avbildning, perspektiv och skuggor. Det här är istället en vecka då vi återtar den nyfikna skaparglädje som vi hade som barn, innan omgivningen – lärare, föräldrar och till slut också vi själva - började bedöma och kanske kritisera oss. Trots detta har du genom åren närt en längtan efter egna stunder med färg och form. Egna stunder, timmar kanske dagar framför ett staffli där du alldeles av dig själv kan komma till uttryck utan att behöva formulera dig i ord. Här kommer du igång!Det är en enastående upplevelse att bara få vara med sig själv och upptäcka nya spännande och oanade färger och ofta häpnadsväckande bilder träda fram på duken. Bilder som du inte hade en aning om att du bar inom dig! Detta ger glädje och ett helt nytt lekfullt innehåll i ditt liv – hur länge du än har levt. Vedic Art sammanfattar den här känslan med liknelsen som säger att vi har ”Penslarna i himlen och fötterna på jorden!

Dessutom har du när du hittar hit tillgång till ett helt nytt lugn. Det är en fantastisk vila att umgås med sitt målande! Här gäller verkligen tanken om att ”det är resan som är målet”. Vi är inte här för att prestera och snegla på varandra med kritiska ögon.


Många är vi som har kommit helt slutkörda till en sån här målarvecka i Vedic Arts anda och återfunnit en spirande livsglädje i det att vi kunde komma till uttryck igen. Den vila som infinner sig framför staffliet går faktiskt att likna vid meditation. Skillnaden är att du inte behöver något mantra eller lära dig att sitta i någon särskild ställning. Vilan kommer automatiskt. Och den tillsammans med färgerna är mycket helande och oerhört rehabiliterande för den som liksom tappat bort sig i livets villervalla.


Vad är detta?

Metoden som vi följer kallas Vedic Art och har under många år mejslats fram av den svenska konstnären Curt Källman. Metoden har blivit i det närmaste en liten folkrörelse i Sverige och sprider sig nu över världen just för att den verkligen fungerar som en enkel igångsättare och tilltalar oss i en tid då många lever under tyngden av egna prestationskrav, stress, kanske stundom känslor av brist på mening. Förutom att Vedic Art ger verktyg för var och ens kreativa resa förmedlas här kärnan och det mest centrala i både Mindfulness, Medveten Närvaro och stort stöd för Self-Compassion, möjlighet till självrespekt och egenomsorg. Som så många av oss behöver öva lite grann på. OBS! Vedic Art är inte religiöst. 


Att ta med sig

På plats finns staffli till var och en. Målarduk säljs per meter. Du tar med en egen uppsättning akrylfärg och penslar att starta med. Det kommer också att finnas färg att köpa på plats. Du får en detaljerad materiallista som bokningsbekräftelse.

Hur ser veckan ut?

Kursen löper över fem dagar. Måndag - Fredag 10-12 och 13-16. Steg för steg går vi igenom övningar som leder oss till mer och mer egen tid i fritt måleri ju längre kursen förflyter. Kan du gå grundkursen igen? 

Javisst, det gör många! Vill du göra en "fortsättningskurs" visar du kursintyg från din grundkurs och får möjlighet att följa grundkursen så som du vill, hämta inspiration från vissa moment och övningar medans du under andra moment kan måla i egen takt. Här finns också en möjlighet att tillsammans med läraren reflektera kring någon aspekt av förhållningssättet inom Vedic Art.

Blir det en fortsättning?

Ja! Här kommer du ju igång och vill med all säkerhet fortsätta måla på egen hand direkt efter kursen. Jag kan påstå att alla som hittills har deltagit (och det börjar bli väldigt många underbara människor) har fram emot slutet av veckan faktiskt börjat planera för hur och inte om, deras nya målarliv kommer att ta plats i det redan pågående vardagslivet.

Jag har hållIt den här kursen många, många gånger och jag älskar att hålla den eftersom den liksom aldrig tar slut! Det finns alltid någonting nytt att upptäcka, nya tankar att tänka och formulera kring det som också är den livsfilosofiska delen av den här kursen. 
Skapande är terapeutiskt


En annan spännande fortsättning är att komma med i lilla Skapargruppen med terapeutisk inriktning. Gruppen startar löpande. Vi träffas en kväll/veckan under 3 timmar i 6 veckor. Här samlas vi för samtal  kring ett tema (kan vara ensamhet, närhet, trauman, smärta, sorg, mm) och målar sen individuellt med samtalet som impuls.  Vi arbetar i full respekt för varandras integritet och ger samtliga ett tystnadslöfte inför start. Monika, vedic art-läraren leder också de här grupperna.
Läs mer på vår egen hemsida.
Att ha gått Vedic Art grundkurs är inte ett absolut krav för att delta men det är oerhört fint att ha som grund inför ett fortsatt arbete med sig själv.

Öppen Ateljé


En fortsättning kan vara att du skaffar ett klippkort till Öppen Ateljé som ger dig en målarplats i Gamla Stan varje lördag/söndag, högtider och vissa hela veckor (jul, nyår, påsk och sommarveckor) varje år. Läs mer och skaffa ditt klippkort på vår egen hemsida.

Egen utställning i Gamla Stan!

Här har du möjlighet att visa dina målningar i mitt fina Galleri Taktil i Gamla Stan och i Ateljéns "tittskåpsgalleri" där utställningstiden är minst en månad till billig penning och möjlighet till försäljning genom hemsidan.

Varmt välkommen!

PS:
COVID OCH DIN TRYGGHET

Vi följer självklart utvecklingen och de vid vart tillfälle gällande rekommendationerna. Vi jobbar i en liten grupp och utgår ifrån att alla är vaccinerade. 
Vi tar alla ansvar, håller distans och handhygien. I lokalen finns handsprit. Vi avstår naturligtvis helt att komma om vi känner oss hängiga.

Kostnader

4200:- 

Kursledare

Med ett långt liv i kreativitet av olika slag.
Senaste fem åren med konst- och måbra-
verksamhet på Gran Canaria
Innan dess
Drama/Medie/IT-pedagog
Teaterarbetare, Analys, Teori, Regi, Teknik
Kulturprojektör/pedagog
Gallerist/programproducent
Biblioteksbyggare och litt.pedagog
Samtals-Coach
Handledare Sorgbearbetning
Klang-behandling
Vedic Art lärare: Grund och Fortsättning
Nu under utbildning:
Terapeut, KBT/ ACT

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VEDIC ART VECKOKURSER GAMLA STAN, STOCKHOLM.

Kursplats Nu

Galleri Taktil – Konst i Form med start 2005, var ett galleri och forum för kreativitet i alla dess former. Galleriet som var beläget i Gamla Stan i Stockholm var också landets första och enda galleri som också gav plats för konst, litteratur och färgmaterial för synskadade.

Under åren 2014 - 2020 har företaget bedrivit kursverksamhet på Gran Canaria och därav haft arbetsnamnet Kursplats Gran Canaria. Kursplatsen med säte i Puerto de Mogán har bjudit på en uppskattad mix av kreativa kurser, vandring, coachning, sorgbearbetning och MåBra-veckor....


Läs mer och visa alla kurser med Kursplats Nu

Kontaktuppgifter till Kursplats Nu

Kursplats Nu

TYSKA BRINKEN 20
11127 Stockholm

Tel: 0708-961843 Lämna meddelande/sms:a
www.kursplats.nu

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera VEDIC ART VECKOKURSER GAMLA STAN, STOCKHOLM!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om VEDIC ART VECKOKURSER GAMLA STAN, STOCKHOLM, fyll i följande uppgifter: