Visar 1-9 av 9 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-9 av 9 träffar
 

Ordet Hatha står för Ha som betyder sol och tha som betyder måne. Detta refererar till de största energikanalerna i kroppen. Dessa måste fungera perfekt för att meditation ska vara möjlig. Hatha yoga förbereder kroppen och sinnet genom rening och gör den redo för en högre meditation. Hatha yogan introducerades på 1400-talet.


Med Hatha yoga försöker man skapa balans i kroppens olika energisystem. Metoderna som används i denna process är kroppsställningar, andningskontroll, meditation och koncentrationsövningar. För att rena kroppen finns det sex processer som används i Hatha yogan: Neti, som renar bihålor och näsa. Nauli, som renar tarmar och underliv. Dhauti,  renar ögon, öron, tänder, tunga, hårbotten och matsmältningskanalen. Basti, renar tjocktarmen. Kapalabhati, renar lungor och främre delen av hjärnan. Traktak, stärker ögonen och ökar koncentrationen. När du praktiserar Hatha yoga balanserar du den kvinliga och manliga energin som finns hos alla.


Effekterna av Hatha yoga kan göra sig påminda relativt snart. Men varje person som utövar yogan känner av dessa på sitt egna sätt. Oavsett bakgrund så har alla något att utvinna från yoga.

Jämför kurser