Visar 1-20 av 24 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 24 träffar
12

Mer om yoga i Malmö

Skulle du vilja bli smidigare och att hitta ditt inre lugn? Då är en yogakurs något för dig! Med hjälp av olika kroppspositioner och rätt andningsteknik lär du dig bygga upp kroppskontroll, fysisk och mental styrka samt minska stressnivåer. En yogakurs kan innebära allt från sittande rörelser med fokus på stretch till fysiskt krävande positioner med fullt fokus på balans. Yoga passar alla och det finns en mängd olika kurser med olika yogaformer men även för flera målgrupper. Kursen kan anpassas efter individens behov och kapacitet och idag finns kurser från tre år till 65+.

Vi människor har utövat yoga i åtminstone 5000 år och det hjälper oss att få nervsystemet att varva ner, öka lungkapaciteten samt hjärnans kapacitet. Innan du ska påbörja en yogakurs är det bra att fundera på vad du vill ha ut av det. Den yoga som vi utövar i västvärlden brukar falla in under kategorin Hatha. Denna yogatyp innebär att man fokuserar på andningen som ett sätt att ena kroppen, sinnet och själen. För dig som vill ha en mer intensiv yogaform passar exempelvis vinyasayogan. Du som istället vill fokusera på den avslappnande effekter för kropp och själv kan läsa mer om yinyoga.

I Malmö finns en mängd olika yogakurser och här nedan berättar vi mer om de. Om du är nyfiken på en specifik kurs kan du enkelt skicka en intresseanmälan inne på kursen.

Senioryoga

När man blir äldre kan balanssinnet försämras och nya krämpor kan uppstå. Med hjälp av en kurs i senioryoga hjälper du kroppen hålla igång och du får öva upp balansen genom olika övningar. Det är ett bra sätt att minska stelhet och stärka dina muskler. I kursen lär du dig att hitta ett inre lugn och det är vanligt att kursdeltagarna upplever att sömnen förbättras.

Medicinsk yoga

Medicinsk yoga, även kallad MediYoga, är en meditativ yogaform. En kurs i medicinsk yoga hjälper dig att finna harmoni, medvetenhet och stabilitet. Det finns forskning som visar på att medicinsk yoga har positiva effekter på t.ex. patienter med hjärtinfarkt då det hjälper dig att slappna av och djupandas vilket kan sänka blodtrycket. Det är en form av rehabilitering som används inom läkarkonsten. Att utöva medicinsk yoga hjälper kroppen på flera sätt, bland annat förbättras matsmältningen, nervsystemet stärks och hormonnivåerna stabiliseras.

Sammanfattningsvis är fördelarna med medicinsk yoga många!

Ashtangayoga

Ashtanga är en dynamisk yogaform som sägs vara en av de mest fysisk krävande yogatyperna. Den består av ett antal positioner i en viss ordning där andningen synkroniseras med rörelserna i ett flöde, med ett annat ord vinyasa. Du lär dig en grundkombination av positioner innan du kan lägga på nya positioner. Att gå en kurs i yoga ökar din rörlighet och det beskrivs som en kraftfull yogaform. En kurs i ashtangayoga lär dig hur du ska träna på ett hållbart sätt för att undvika skador. Du skapar en stark och smidig kropp med ett inre lugn. Det finns kurser både för nybörjare och dig som vill utveckla din yogateknik.

Jämför kurser
Mer inom området
Mer självkänsla med dans

Med dansen kände både Molly Fredin och Sara Granelli Frick att självkänslan växte. Det tackar de Malmö Dansakademi för. 

Läs mer