Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 NedrĂ€kningen till jul har börjat! Det firar vi pĂ„ kurser.se med en klurig jultĂ€vling. LĂ€s mer hĂ€r.

Visar 1-20 av 56 träffar

Mer om yoga i Stockholm

Yoga Àr en perfekt trÀningsform för dig som vill bygga styrka (bÄde mental och psykisk), balans och fÄ kontroll pÄ din andning. Med hjÀlp av yogan lÀr du dig hur du ska andas pÄ rÀtt sÀtt och du fÄr insikt i hur mycket det pÄverkar kroppen och mÄendet. Andning Àr en viktig komponent i alla yogaformer men utöver det finns det stora skillnader i trÀningsformen. Det finns allt frÄn medicinsk yoga som Àr lugn och stÀrkande till mer fysisk krÀvande yoga sÄsom ashtanga. Kurser i yoga finns för alla olika Äldrar och Àr en bra trÀningsform frÄn barn till pensionÀrer. I Stockholm finns Àven flera kurser i familjeyoga som Àr ett utmÀrkt sÀtt att röra pÄ sig tillsammans.

Yoga handlar om mycket mer Àn att stÄ i svÄra positioner och andas rÀtt. Genom att utmana kroppen och sinnet utvecklar du hjÀrnan. Förutom att stressa ner kan det ocksÄ hjÀlpa dig att slÀppa spÀnningar, bli mer nÀrvarande och fÄ bÀttre tÄlamod.

Är du nybörjare eller har du hĂ„lla pĂ„ med yoga i flera Ă„r och vill ha en mer avancerad nivĂ„? Oavsett vilket sĂ„ finns det en yogakurs för dig. HĂ€r har vi samlat de kurser som finns i Stockholm. Nedan beskriver vi nĂ„gra av de olika yogaformerna.

Medicinsk yoga

Medicinsk yoga, som Àven kallas mediyoga, Àr en terapeutisk yogaform som anvÀnds alltmer. Idag anvÀnds mediyoga pÄ nÀstan 300 sjukhus och vÄrdcentraler och man kan Àven sjÀlv gÄ en kurs i detta. NÀr du utför medicinsk yoga fÄr du en helhetstrÀning som ökar kroppsmedvetenhet och stillar sinnet. Du förebygger skador i kroppen tack vare ökad smidighet och flexibilitet.

YogalÀrarutbildning/Instruktör

För dig som vill ta nÀsta steg och lÀra ut yoga till andra finns det flera yogalÀrarutbildningar i Stockholm. Om du vill bli yogainstruktör kan du sÄklart Àven hÀr vÀlja en mÀngd olika inriktningar. Det finns till exempel instruktör i medicinsk yoga, hatha yoga och kundaliniyoga. Genom att lÀra ut yoga till fler mÀnniskor bidrar du till deras förmÄga att stressa ner, bygga upp kroppen och kÀnna sig starka.

Hatha yoga

MÄlet med hatha yoga Àr att skapa balans i kroppen och fÄ full kroppskontroll med hjÀlp av klassiska yogapositioner (asanas) och andning (pranayama). Namnet kommer frÄn ha betyder solen och tha betyder mÄnen.

Hatha yoga kallas ofta för moder-yogan och man menar att de flesta yogaformer har utvecklats frÄn denna. En kurs i hatha yoga lÀr dig att andas pÄ rÀtt sÀtt genom positionerna för att stegvis öka svÄrighetsgraden. Du bygger successivt upp koordination, styrka, smidighet och balans.

Familjeyoga

Barn har ofta mycket energi och spring i benen. Yoga kan hjÀlpa barnen att kÀnna lugn i kroppen och fokusera pÄ andning och kontrollerade rörelser. Att gÄ pÄ en yogakurs hela familjen Àr ett roligt sÀtt att umgÄs och utvecklas tillsammans. Familjeyoga brukar vara lekfullt med en blandning av yogapositioner och dansövningar och ett uppskattat sÀtt till rörelseglÀdje. Det blir Àven ett sÀtt för familjen att lÀra sig samarbeta bÀttre och kÀnna tillit till varandra. Ofta involveras sagor och lekar för att göra det roligt för barnen.

JÀmför kurser
Mer inom området
yogaShakti
Välgörande för kropp och själ

Unna din kropp och sjÀl en hÀrlig yogakurs. yogaShakti erbjuder kurser som passar alla, nybörjare som vana utövare. I nyöppnade lokaler vid Marietorget kan du hitta lugn, glÀdje och energi.

LĂ€s mer