Visar 1-17 av 17 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-17 av 17 träffar

Mer om yoga i Stockholm

Yoga är en perfekt träningsform för dig som vill bygga styrka (både mental och psykisk), balans och få kontroll på din andning. Med hjälp av yogan lär du dig hur du ska andas på rätt sätt och du får insikt i hur mycket det påverkar kroppen och måendet. Andning är en viktig komponent i alla yogaformer men utöver det finns det stora skillnader i träningsformen. Det finns allt från medicinsk yoga som är lugn och stärkande till mer fysisk krävande yoga såsom ashtanga. Kurser i yoga finns för alla olika åldrar och är en bra träningsform från barn till pensionärer. I Stockholm finns även flera kurser i familjeyoga som är ett utmärkt sätt att röra på sig tillsammans.

Yoga handlar om mycket mer än att stå i svåra positioner och andas rätt. Genom att utmana kroppen och sinnet utvecklar du hjärnan. Förutom att stressa ner kan det också hjälpa dig att släppa spänningar, bli mer närvarande och få bättre tålamod.

Är du nybörjare eller har du hålla på med yoga i flera år och vill ha en mer avancerad nivå? Oavsett vilket så finns det en yogakurs för dig. Här har vi samlat de kurser som finns i Stockholm. Nedan beskriver vi några av de olika yogaformerna.

Medicinsk yoga

Medicinsk yoga, som även kallas mediyoga, är en terapeutisk yogaform som används alltmer. Idag används mediyoga på nästan 300 sjukhus och vårdcentraler och man kan även själv gå en kurs i detta. När du utför medicinsk yoga får du en helhetsträning som ökar kroppsmedvetenhet och stillar sinnet. Du förebygger skador i kroppen tack vare ökad smidighet och flexibilitet.

Yogalärarutbildning/Instruktör

För dig som vill ta nästa steg och lära ut yoga till andra finns det flera yogalärarutbildningar i Stockholm. Om du vill bli yogainstruktör kan du såklart även här välja en mängd olika inriktningar. Det finns till exempel instruktör i medicinsk yoga, hatha yoga och kundaliniyoga. Genom att lära ut yoga till fler människor bidrar du till deras förmåga att stressa ner, bygga upp kroppen och känna sig starka.

Hatha yoga

Målet med hatha yoga är att skapa balans i kroppen och få full kroppskontroll med hjälp av klassiska yogapositioner (asanas) och andning (pranayama). Namnet kommer från ha betyder solen och tha betyder månen.

Hatha yoga kallas ofta för moder-yogan och man menar att de flesta yogaformer har utvecklats från denna. En kurs i hatha yoga lär dig att andas på rätt sätt genom positionerna för att stegvis öka svårighetsgraden. Du bygger successivt upp koordination, styrka, smidighet och balans.

Familjeyoga

Barn har ofta mycket energi och spring i benen. Yoga kan hjälpa barnen att känna lugn i kroppen och fokusera på andning och kontrollerade rörelser. Att gå på en yogakurs hela familjen är ett roligt sätt att umgås och utvecklas tillsammans. Familjeyoga brukar vara lekfullt med en blandning av yogapositioner och dansövningar och ett uppskattat sätt till rörelseglädje. Det blir även ett sätt för familjen att lära sig samarbeta bättre och känna tillit till varandra. Ofta involveras sagor och lekar för att göra det roligt för barnen.

Jämför kurser
Mer inom området