Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 NedrĂ€kningen till jul har börjat! Det firar vi pĂ„ kurser.se med en klurig jultĂ€vling. LĂ€s mer hĂ€r.

Visar 1-12 av 12 träffar
 

Mer om Yogakurs i Göteborg

Mer om yoga i Göteborg

Yoga Àr en trÀningsform dÀr du förutom att trÀna upp smidighet och styrka Àven fokuserar pÄ ditt inre. Yoga har sitt ursprung i Indien och Àr ett verktyg för att fÄ bÀttre kontakt med sig sjÀlv. Fokuset ligger pÄ andning och mental styrka och det kan hjÀlpa dig att hitta ett andrum i en stressig vardag. Yogan har Àven varit en bidragande faktor för mÀnniskor som Àr utmattade att hitta tillbaka till ett balanserat mÄende. Tack vare hur populÀr yogan har blivit finns det idag ett stort utbud av olika yogakurser och det sÀgs finnas fler Àn 100 olika yogaformer. Man kan utöva yoga bÄde gammal som ung och det finns en rad olika sÀrskilda kurser för exempelvis mammor, gravid och seniorer.

Fyra olika vÀgar inom yoga

Det finns fyra olika inriktningar inom yoga dÀr vi i vÀstvÀrlden brukar syfta till den sistnÀmnda:
Bhakti
Karma
Jnana
Raja
Rajayoga handlar om att kontrollera sinnet och uppnÄ en högre medvetenhet genom att anvÀnda olika tekniker.

Yogakurs i Göteborg

Att gÄ en kurs i yoga kan bÄde vara mentalt och fysiskt stÀrkande. Det finns en mÀngd olika typer av yoga. Nedan beskriver vi nÄgra av de yogakurser du kan gÄ i Göteborg. NÀr du hittat en kurs som verkar intressant kan du enkelt skicka en intresseanmÀlan för att fÄ mer information.

Medicinsk yoga

Medicinsk yoga (Àven kallad MediYoga) har stort fokus pÄ andning och bestÄr av enkla och mjuka övningar och positioner. Att trÀna yoga pÄverkar hela kroppen pÄ mÄnga nivÄer samtidigt; matsmÀltning, nervsystemet, muskler, andning och hjÀrnan. Medicinsk yoga Àr hÀlsofrÀmjande och en utmÀrkt trÀningsform för att förebygga ohÀlsa. Med hjÀlp av medicinsk yoga sÀtter du igÄng kroppens sjÀlvlÀkande system.

Yoga introduktion

För dig som aldrig tidigare provat yoga och vill lÀra dig grunderna finns yoga för nybörjare som ger en bra introduktion. Du fÄr lÀra dig grundpositioner och hur man ska andas för att uppnÄ det bÀsta resultatet. I början Àr det viktigt att du lÀr kÀnna din kropp och inte stressar pÄ rörelserna.

Mamma- och gravidyoga

Yoga Ă€r Ă€ven en vanlig trĂ€ningsform för gravida och nyblivna mammor. Förutom sin lugnande effekt kan den Ă€ven motverka ryggont som ofta förknippas med tiden som gravid och/eller nybliven mamma. Övningarna Ă€r simpla och du behöver inte ha yogat innan för att gĂ„ en kurs i gravidyoga. Om du gĂ„r en kurs i gravidyoga under din graviditet lĂ€r du dig att andas och mentalt gĂ„ in i en situation. Detta Ă€r nĂ„got du kan ha stor nytta av vid förlossningen.

Yinyoga

Om du Àr nyfiken pÄ yoga och meditation Àr yinyoga nÄgot för dig. Yinyoga Àr nÀmligen en meditativ yogaform som ger ökat energiflöde i kroppen med fokus pÄ leder, ligament och bindvÀv. Tack vare sin stillhet och enkelhet ger yinyogan ett skönt lugn och hjÀlper dig slÀppa kontrollen. Positionerna utförs sittande eller liggande och denna yogaform tillÄter dig att slappna av i kroppens muskler. En kurs i yinyoga Àr ett bra komplement till annan trÀning (sÄsom löpning eller styrketrÀning) och kallas ibland för passiv stretch.

JÀmför kurser
Mer inom området