Visar 1-15 av 15 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-15 av 15 träffar
 

Mer om Yogakurs i Göteborg

Mer om yoga i Göteborg

Yoga är en träningsform där du förutom att träna upp smidighet och styrka även fokuserar på ditt inre. Yoga har sitt ursprung i Indien och är ett verktyg för att få bättre kontakt med sig själv. Fokuset ligger på andning och mental styrka och det kan hjälpa dig att hitta ett andrum i en stressig vardag. Yogan har även varit en bidragande faktor för människor som är utmattade att hitta tillbaka till ett balanserat mående. Tack vare hur populär yogan har blivit finns det idag ett stort utbud av olika yogakurser och det sägs finnas fler än 100 olika yogaformer. Man kan utöva yoga både gammal som ung och det finns en rad olika särskilda kurser för exempelvis mammor, gravid och seniorer.

Fyra olika vägar inom yoga

Det finns fyra olika inriktningar inom yoga där vi i västvärlden brukar syfta till den sistnämnda:
Bhakti
Karma
Jnana
Raja
Rajayoga handlar om att kontrollera sinnet och uppnå en högre medvetenhet genom att använda olika tekniker.

Yogakurs i Göteborg

Att gå en kurs i yoga kan både vara mentalt och fysiskt stärkande. Det finns en mängd olika typer av yoga. Nedan beskriver vi några av de yogakurser du kan gå i Göteborg. När du hittat en kurs som verkar intressant kan du enkelt skicka en intresseanmälan för att få mer information.

Medicinsk yoga

Medicinsk yoga (även kallad MediYoga) har stort fokus på andning och består av enkla och mjuka övningar och positioner. Att träna yoga påverkar hela kroppen på många nivåer samtidigt; matsmältning, nervsystemet, muskler, andning och hjärnan. Medicinsk yoga är hälsofrämjande och en utmärkt träningsform för att förebygga ohälsa. Med hjälp av medicinsk yoga sätter du igång kroppens självläkande system.

Yoga introduktion

För dig som aldrig tidigare provat yoga och vill lära dig grunderna finns yoga för nybörjare som ger en bra introduktion. Du får lära dig grundpositioner och hur man ska andas för att uppnå det bästa resultatet. I början är det viktigt att du lär känna din kropp och inte stressar på rörelserna.

Mamma- och gravidyoga

Yoga är även en vanlig träningsform för gravida och nyblivna mammor. Förutom sin lugnande effekt kan den även motverka ryggont som ofta förknippas med tiden som gravid och/eller nybliven mamma. Övningarna är simpla och du behöver inte ha yogat innan för att gå en kurs i gravidyoga. Om du går en kurs i gravidyoga under din graviditet lär du dig att andas och mentalt gå in i en situation. Detta är något du kan ha stor nytta av vid förlossningen.

Yinyoga

Om du är nyfiken på yoga och meditation är yinyoga något för dig. Yinyoga är nämligen en meditativ yogaform som ger ökat energiflöde i kroppen med fokus på leder, ligament och bindväv. Tack vare sin stillhet och enkelhet ger yinyogan ett skönt lugn och hjälper dig släppa kontrollen. Positionerna utförs sittande eller liggande och denna yogaform tillåter dig att slappna av i kroppens muskler. En kurs i yinyoga är ett bra komplement till annan träning (såsom löpning eller styrketräning) och kallas ibland för passiv stretch.

Jämför kurser
Mer inom området