Visar 1-19 av 19 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-19 av 19 träffar
 

Vad är medicinsk yoga?

Medicinsk yoga är en mjuk, lugn och terapeutisk yogaform som är baserad på gamla yogatraditioner i kombination med modern vetenskap. Medicinsk yoga, även känt som MediYoga, är utvecklad i Sverige. 

Vad är medicinsk yoga bra för?

Den här formen av yoga är lämplig för alla, oavsett om man är helt frisk eller har någon form av sjukdomsproblematik. Medicinsk yoga bygger på forskning och har bevisade effekter mot nedstämdhet och tillhörande tillstånd som oro, ångest och stress. Positiva effekter har även märkts bland personer med ryggproblem, högt blodtryck eller hjärtproblem. Så frisk som sjuk kan dra nytta av den medicinska yogans effekter och öka sitt välbefinnande.

Hur fungerar medicinsk yoga?

Hur ett pass i medicinsk yoga ser ut varierar stort. Eftersom denna yogaform är rehabiliterande och terapeutisk utgår den från, och anpassas efter individuella behov. Genomgående för medicinsk yoga är dock den medvetna andningen, mjuka rörelser, meditation och avslappning. Medicinsk yoga kan utföras på stol eller matta beroende på rörelseförmåga och bekvämlighet.

Jämför kurser