Visa kurser.se som: Mobil

Yinyoga med skogsbad

Skurups Folkhögskola
Kursinformation
Skurup
5 dagar
2022-07-18
Sista anmälan: Först till kvarn...

Kursbeskrivning

Vill du ägna en sommarvecka åt hållbar hälsa, skön återhämtning och fina naturupplevelser?

Längtar du efter tid och utrymme att landa i dig själv? Då är du varmt välkommen till den här kursen!

Här får du möjlighet att praktisera Yinyoga varje dag samt även möta andra lugna yogaformer såsom Restorative yoga, Yoga Nidra och Hatha yoga. 

I Yinyoga placerar vi kroppen i sittande och liggande positioner och stannar i flera minuter. Det är långsamt/stillsamt/återhämtande på samma gång som det kan vara både utmanande och kraftfullt. Musik, inspirerande ord, guidade meditationer och tid i tystnad förstärker upplevelsen av att komma i kontakt med sig själv.

Vi kommer också att tillbringa tid ute i naturen för Skogsbad och för vandring. Om vädret tillåter kommer vi att vara utomhus en och en halv dag under kursveckan och då även äta våra måltider utomhus.

Skogsbad handlar om att uppleva naturen i närvaro med alla sina sinnen. Studier från främst Japan visar på goda fysiologiska och psykologiska effekter på hälsa och välbefinnande när vi utövar skogsbad. Vi rör oss långsamt och i tystnad och när vi stannar guidar jag i olika övningar. Det blir mjuka rörelser, andningsövningar och mindfulness-övningar där vi fokuserar på intrycken från våra olika sinnen. Vi kommer att strosa runt, sitta med ryggen mot ett träd och ligga på rygg i mossan. Helt kravlöst och alldeles naturligt. 

Vi kommer att göra en vandring i naturen där vi varvar vandring i tystnad med vandring i samtal. Ett fint sätt att reflektera både för sig själv och med varandra.

Det blir en vecka för både kropp och själ, där du bjuds in till att hitta en ökad känsla av närvaro,  medvetenhet och klarhet.  Välkommen hem till dig själv!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Kanske är yinyoga och skogsbad helt nytt för dig, kanske är du erfaren och van? Du är välkommen precis som du är, med eller utan tidigare erfarenhet.

Kursledare

Lise-Lotte Johansson är utbildare, inspiratör, yogalärare och samtalsledare. Har lång chefserfarenhet från förskola och skola, magisterexamen i pedagogiskt arbete, är ICF-certifierad coach, mindfulnessinstruktör och skogsbadsinstruktör. Driver numera Vigenstorp Yoga & Mindfulness på sin gård i norra Skåne. 

Anmälan

Först till kvarn...

Mer info om sommarkursen

Information kommer i välkomstbrev  efter anmälan.

Kostnader

Kursen kostar från  kr (inkl. helpension och del i dubbelrum).

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Yinyoga med skogsbad.

Skurups Folkhögskola

Låt dig inspireras på Skurups folkhögskolas sommarkurser!

Skurups Folkhögskola erbjuder sommarkurser i en kreativ miljö, där kunskaper förmedlas och utbyts.  Vi startar upp sommaren med en varierande samling kurser, med en önskan om att kunna erbjuda något för alla. Under kurserna bor vi naturligtvis i den kreativa...


Läs mer och visa alla kurser med Skurups Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Skurups Folkhögskola

Skurups Folkhögskola

Skurup

Tel: 0411-5589 00
sommar.skurupsfolkhogskola.se

Recensioner
Bli den första att recensera Yinyoga med skogsbad!
Intresseanmälan

För att få mer information om Yinyoga med skogsbad, fyll i följande uppgifter: