Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Uppsala
16 timmar
2020-03-31 18:00
1 195 SEK

Kursbeskrivning

Satyananda yoga erbjuder en fin balans mellan övningar för kropp och sinne. Det är en yogaform som lämpar sig väl för dig som vill lära dig lyssna och lita mer till dig själv, samtidigt som du varsamt utforskar och utvidgar kroppens möjligheter, minskar stress och spänningar och hjälper dig hitta fram till det inre lugnet.

Innehåll

Satyananda yoga brukar beskrivas som en mindfulnessbaserad yoga. Varje sammankomst inleds med en kortare avslappningsövning, därefter följer enklare rörelseövningar (asanas), andningsövning (pranayama), djupavslappning (yoga nidra) och meditation. Allt sker i lugnt takt och du leds varsamt in i övningarna och i uppmärksamheten på andningen och nuet. Under övningarna främjas även olika attityder, t.ex. icke-jämförelse, icke-strävan och icke-värdering.

Upplägg

Vi utför praktiska övningar. Denna kurs lämpar sig väl för såväl äldre som yngre.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs. Övningarna anpassas efter individen och alla kan delta.

Kursledare

Karolina Schultz Danielsson har tidigare erbjuder kurser på Medborgarskolan i Nyköping, där hon blivit väldigt omtyckt. Karolina är diplomerad yogalärare och mindfulnessintruktör. Hon har arbetat på en KBT-mottagning där hon  2013-2015 gett kurser i yoga och mindfulness i olika former för personer som har eller haft en cancersjukdom, samt för personer med stressrelaterade problem, t.ex. utmattning, oro och ångest. Karolina har även gett 8-veckorskurser utifrån programmet Mindfulness-based Stress Reduction (MBSR)

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Inget kursmaterial för denna kurs.

Bra att veta

Av hygieniska skäl ber vi dig att ta med egen yogamatta samt filt. Bär löst åtsittande kläder. Lämna gärna smycken och klockor hemma.

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Satyananda yoga.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Satyananda yoga!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner