Visa kurser.se som: Mobil

Yoga anatomi 25 h

Yogayama
Kursinformation
Stockholm
3 dagar
5 300 SEK
Engelska

Video

Kursbeskrivning

Yoga anatomi - teori och praktik

Denna fördjupningskurs bygger på en noga utvald kombination av teoretiska studier och praktiska övningar för bästa möjliga inlärning och utveckling. Daglig morgonträning (yoga/meditation) varvas med de teoretiska föreläsningarna som fokuserar på:

·      Ryggrad

·      Bäcken/höftled

·      Axelled/skulderblad/överarm

Yoga

Optimal linjering för varje yogi

Att lära sig förstå kroppens uppbyggnad och olikheter är en ovärderlig kunskap både för den enskilde yogautövaren och för personer som undervisar andra i yoga. Under den praktiska delen kommer vi att utforska utvalda yogapositioner och dess rörelsemönster med koppling till våra fokusområden.Vi kommer att analysera vad som kan begränsa vårt rörelseomfång så att vi på ett skonsamt och hållbart sätt kan anpassa yogapraktiken utifrån var och ens personliga förutsättningar.

Efter avslutad kurs

Denna djupdykning i anatomi riktar sig till yogalärare samt personer med en etablerad yogapraktik. Kursen kommer att ge en ökad förståelse för hur individers skeletala förutsättningar och unika variation kan komma att påverka struktur och funktion utifrån några av rörelseapparatens mest fundamentala områden; ryggrad, axelled, höftled och bäcken. Den ökade kunskapen kommer att ge verktyg för hur och när yogapositioner bör anpassas utifrån individuella behov.

Kursen hålls på engelska.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Kursen riktar sig till yogalärare som har genomfört en 200 h yogalärarutbildning. Denna kurs är en obligatorisk kurs för deltagare som satsar på en 500-timmars certifiering enligt Yoga Alliance hos Yogayama.

Kursintyg

För att bli certifierad krävs 100 % närvaro samt att eleven har lämnat in hemuppgiften.

Kursledare

Tove Åsell

Jag har nog yogat sedan barnsben, utan att jag själv satt epitetet yoga på det. När jag i vuxen ålder kom i kontakt med yogan på ett mer organiserat plan, föll en massa pusselbitar på plats. Yogan gav mig den struktur jag så länge efterfrågat. Idag är yogan för mig en naturlig del av min vardag, en hjälp till att bygga såväl min fysiska som mentala styrka, beskriver Tove Åsell själv.

Tove har en 200 h grundutbildning i Hathayogatraditionen från Yogayama. Hon har utöver den gått flera fördjupande utbildningar av olika slag, Yin bland annat med Sofie Ringsten och hon studerar kontinuerligt med Caroline Westling.

I samband med hennes yinutbildning väcktes det stora intresset för anatomi och fascia, något som lett henne till vidare studier med bland annat Paul Grilley och Bernie Clark.

Utmärkande för hennes sätt att undervisa är vikten av att skapa en funktionell praktik, oavsett yogaform. Hon månar om en hållbar praktik utifrån var och ens förutsättningar såväl skeletalt, mentalt som fysiskt.

Andra lärare hon studerat med och inspireras av är James Brown AYS, Maty Ezraty och Annie Carpenter

Till vardags delar Tove tiden mellan yoga och ett kommersiellt arbete inom media. Förutom undervisning av klasser, främst Hatha och Yinyoga är hon även del av huvudlärarteamet på Yogayamas 200 timmars lärarutbildning.

Certifiering

Anatomi

Yogayamas utbildningsverksamhet är Yoga Allance-certifierad och har påbyggnadskurser upp till en 500 timmars Certifiering!

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Yoga anatomi 25 h.

Yogayama

Yoga

Yogayama startade i Stockholm 2004 och blev Skandinaviens första yogacenter. Genom åren har Yogayama byggt upp ett känt yogacenter med ett stort utbud och ett stort antal klasser med välutbildade lärare och gästlärare från hela världen. År 2011 släppte Yogayama...


Läs mer och visa alla kurser med Yogayama

Kontaktuppgifter till Yogayama

Yogayama

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm

Tel: 08-6608860

Recensioner
Bli den första att recensera Yoga anatomi 25 h!
Intresseanmälan

För att få mer information om Yoga anatomi 25 h, fyll i följande uppgifter: