Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Rosenrörelser - ett sätt att hålla kroppen ung, rörlig och vital

SV Kronoberg
Kursinformation
Växjö
15 timmar på 5 tillfällen
2020-09-22 13:30
500 SEK

Kursbeskrivning

Rosenrörelser

Rosenrörelserna är utarbetade så att kroppens alla muskler och leder får röra sig i sitt fulla omfång. Rörelserna skall utföras mjukt och inte för fort. Du skall bli medveten om och kunna känna vad som händer i kroppen.

Det räcker med en timme i veckan för att bli mjuk och vital. Du blir inte trött och svettig av rörelserna – tvärtom efter en timme känner Du dig pigg. Många har också upptäckt att något annat efter ett ha gjort Rosenrörelser – Du blir glad!

Rörelserna ger också friare andning och bättre blodcirkulation vilket också ger Dig bättre styrka och kraft. Detta gör också att effekten av annan träning blir bättre. Rosenrörelser är ett utmärkt verktyg för att minska stress och för att lindra smärta genom att rörelserna försiktigt och mjukt löser upp muskelspänningar och smörjer de leder som har styvnat på grund av inaktivitet.

Rörelserna är fria enkla naturliga och utförs utan ansträngning vilket gör att spända muskler får möjlighet att slappna av och lederna att gradvis få en ökad rörlighet. De utförs till musik och passar för alla oavsett ålder och funktionsnivå. Målet är ökad rörlighet i kroppen och större insikt i vem Du verkligen är.
Rosenmetoden är en medvetandegörande kroppsterapi som har tagits fram av sjukgymnasten Marion Rosen (1914-2012) och bygger på att kroppen avspeglar tillbakahållna känslor.

Det krävs inga förkunskaper. Ta med mjuka kläder

Kursledare
Birgitta Wigert Certifierad Rosenterapeut

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Är du intresserad av att samåka till din kurs eller aktivitet går det bra att kontakta oss eller skriva in det som önskemål i meddelandefältet.
Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet

Veckodag: Tisdag
Tid: 13:30-15:30
Ledare: Birgitta Wigert
Lokal: Smedjegatan 3
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Rosenrörelser - ett sätt att hålla kroppen ung, rörlig och vital.

SV Kronoberg

Välkommen till SV - Kronoberg på kurser och utbildning för alla!

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Kronoberg

Kontaktuppgifter till SV Kronoberg

SV Kronoberg

Smedjegatan 3 B
352 46 Växjö

Recensioner
Bli den första att recensera Rosenrörelser - ett sätt att hålla kroppen ung, rörlig och vital!

Liknande kurser