Visa kurser.se som: Mobil

Kinesiology Taping

PRO Athlete
Kursinformation
Jönköping
1 dag
1 995 SEK

Kursbeskrivning

Kinesiology Taping Kurs

Detta är en 1 dags kurs där du som massör, personlig tränare, coach, sjukgymnast eller med liknande bakgrund lär dig grunderna i hur och varför man använder sig av kinesiologitejpen.
Kursen kräver inga förkunskaper men det är till en stor fördel att du besitter kunskap kring människans anatomi.

Kinesiotape uppfanns av Kenzo Kase på 70-talet för att skapa en tejp som hade liknande egenskaper som huden. De första behandlingarna med kinesiotejp gjordes på patienter med artikulära smärtor. Själva teknologin bakom tejpen är baserad på kroppens egen naturliga läkeprocess. Effekten sker neurologiskt och genom aktivering av kroppens eget kretslopp - härav namnet Kinesio.

Kinesiotejp används främst i förbindelse med rehabilitering och vid ömhet i muskler och senor, där tejpen ger extra stöd och stabilitet utan att det påverkar rörelsemönster eller blodcirkulation. Kinesiotejpen används också som en skadeförebyggande metod, då tejpen kan användas till att hålla leder på plats så att man undgår skadliga och extrema positioner.

Enligt en forskningsstudie med 37 sjukgymnaster så stämmer behandlingmetodens effekter såsom muskelstimuli, kortvarig smärtreducering, förbättrad funktion, minskad svullnad och avlastning.

Vilken effekt kinesiotejp ger beror väldigt mycket på hur den används, och det mycket viktigt att den appliceras korrekt. Om inte tejpen appliceras som den ska kan du riskera att den positiva effekten från kinesiotejpen uteblir.

Innehåll:
Teori
Tejpningstekniker
Tejpning vid olika akuta skador
Tejpning vid överbelastningsproblematik
Kontraindikationer

Upplägg:
Kursen är praktiskt upplagd med inslag av teori kring de olika teknikerna som ni lär er att använda.

Kurslängd: 1dag. 09.00 - 16.00


Plats:
Cardio Club - Herkulesvägen 1, 55 303 Jönköping

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kinesiology Taping.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Cecilia Härdstedt
(4)
Rekommenderar verkligen denna kurs !! Bra och lärorik dag med kanon lärare.
Mats Viberg
(5)
Kroppens förmåga till läkning är magisk. Nu har jag fått ytterligare ett verktyg att "BOOSTA" denna naturliga process. Tack Staffan och Daniel för er proffesionella och personliga lärarinsats. Jag rekomenderar era kurser å det varmaste!! //Mats Viberg

PRO Athlete

Ledande yrkesutbildningar inom Idrott

Välkommen till PRO Athlete Idrottsutbildningar Allt ifrån komplementärmedicinska utbildningar till specialinriktade screeningkurser. PRO Athletes utbildningar är kvalitetssäkrade av Europe Active och Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Varmt välkomna till oss! » Mer informationFör mer information om PRO Athlete eller deras kurser, gör en intresseanmälan på...


Läs mer och visa alla kurser med PRO Athlete

Kontaktuppgifter till PRO Athlete

PRO Athlete

Cardio Club
Herkulesvägen 1
553 03 Jönköping

Tel: 0704-936528
Mobil 0704-936528
www.proathletesverige.se

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 117 recensioner.
Läs recensioner