Modern/nutida dans för 55+, nybörjare/fortsättning

Längd
12 veckor
Pris
1 650 SEK
Längd
12 veckor
Pris
1 650 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Studiefrämjandet

Modern/nutida dans

Modern/nutida dans, även kallat "contemporary" är en inriktning inom den sceniska konstnärliga dansen och är i konstant utveckling. Till skillnad från den klassiska baletten, som är stram och hållen, eller jazzdansen, som är mer rytmisk och showig, betonar de moderna dansformerna ett friare och mindre regelstyrd rörelsevokabulär där man även arbetar med förflyttning nere på golvet. 

Innehåll

Under denna kurs jobbar vi med olika övningar för att bygga upp koordination, styrka, grundteknik och musikalitet. Vi jobbar med kortare dansfraser och ett par längre koreografier under terminens gång. Musiken varierar mellan pop, elektroniskt/house, klassisk, eller världsmusik. Lektionerna avslutas med avslappning och stretch. 

Målgrupp och förkunskaper

För dig som är 55 år och äldre och är nybörjare, eller har dansat stilen i en termin.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kursledare

Jenny Martinez är utbildad danspedagog vid Danshögskolan i Stockholm samt vidareutbildad inom Modern och Nutida dans, Jazzdans samt Flamenco i London, New York, Madrid och Sevilla.
Sedan 2005 har hon frilansat som dansare och pedagog och arbetat sceniskt i olika projekt, både som dansare och koreograf. Genom åren har Jenny Martinez skapat sig en gedigen erfarenhet av dansundervisning för barn, ungdomar och vuxna på olika nivåer och inom olika dansstilar.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Modern/nutida dans för 55+, nybörjare/fortsättning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Karolina
04 jul 2023

"Underbart pass!"

5/5
Kursdeltagare
04 jul 2023

5 av 5

Studiefrämjandet Stockholm Gotland
Folkungagatan 124
11630 Stockholm

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra!Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö, kultur och konst men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!...

Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholm Gotland

Highlights