Qigong & Taiji i olika nivåer

Längd
1-10 tillfällen
Pris
230 - 1 800 SEK
Nästa kurstillfälle
11 juni, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Längd
1-10 tillfällen
Pris
230 - 1 800 SEK
Nästa kurstillfälle
11 juni, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Studiefrämjandet

Vi erbjuder kurser i Qigong och Taiji i olika nivåer på våra danshus Pipen och Söderkupolen!

Det unika med Qigong & Taiji är effekten av integrationen mellan långsamma mjuka rörelser, andning och mental närvaro. Träningen utvecklar en djup koncentration, inre kraft som ger fysisk & psykisk vitalitet. Vidare förbättras koordinationen och förmågan att slappna av. Qigong & Taiji motverkar även stress relaterad ohälsa och skapa mental balans.

Taiji/Tai Chi:

Taiji är en serie rörelser som utförs på ett förutbestämt sätt, en form. Effekten av långsamma mjuka rörelser skapar inre effekter, klarhet, mental balans och ökat kroppsmedvetande. Det unika med Taiji är integrationen mellan rörelser, andning och mental närvaro, som utvecklar djup koncentration, inre kraft som ger fysisk och psykisk vitalitet. Chen-taiji är den ursprungliga Taijistilen, med fredligt bevarat självförsvarinslag (lite kung fu-liknande). Chen-stilen är en livfull och vacker träning som utförs i flytande och mjuka rörelser, som är mestadels är spiralformade och rytmen varierar i tempo.

Qigong:

Träningen utvecklar en djup koncentration, inre kraft som ger fysisk & psykisk vitalitet. Vidare förbättras koordinationen, förmågan att slappna av, motverkar stressrelaterad ohälsa och skapa mental balans. Qigong ger ökad livsenergi och förebyggande hälsofrämjande effekter för såväl kropp som själ. Med stillsamma rörelser skapas inre effekter som ökad självkänsla - välbefinnande – ökat kroppsmedvetande – påverkan av inre organ – balanserar Yin & Yang. Qigong utförs oftast stillastående och man gör en och samma koncentrerade mjuka rörelser flera gånger. 

Välkommen till Öppet Hus vecka 5, då kan du prova Qigong & Taiji för 100 kr! Anmäl dig på Studiefrämjandets hemsida. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

11 juni, 2024

  • Kurs
  • Stockholm

Drop-in under vårterminen 2024

  • Kurs
  • Stockholm

Målgrupp

Qigong Nybörjare torsdagar kl. 15.00-16.00 på Söderkupolen: För Seniorer. För dig som är nybörjare, har en del förkunskap, eller vill gå igenom grunderna igen.

Taiji Chen Nybörjare torsdagar kl. 16.20-17.20 på Söderkupolen: För vuxna i alla åldrar. För dig som är nybörjare, har en del förkunskap, eller vill gå igenom grunderna igen.

Qigong & Taiji Fortsättning onsdagar 14.30-15.30 på Pipen: För seniorer. Du har viss tidigare erfarenhet av Qigong och Taiji.

Taiji Chen Öppen Nivå onsdagar kl.16.00-17.30 på Pipen: För vuxna i alla åldrar. Läraren anpassar klassen så att du kan delta både med och utan förkunskaper. 

Kortkurs i Taiji Öppen Nivå lördagar kl. 11.00-12.30 på Söderkupolen: För vuxna i alla åldrar. Kursledaren anpassar kursen till deltagarna. Man kan både delta med eller utan förkunskaper.

Kursledare

Sten-Åke Wedberg leder undervisningen i Taiji och Qigong. Han har mångårig erfarenhet av Taiji-träning inom Chen- och Yangstilen samt Qigong. Han har undervisats av såväl svenska som kinesiska lärare och vill delge sina kunskaper för att alla intresserade skall få chans att uppleva och inspireras av Taiji & Qigong, som en källa till livsenergi, välbefinnande och mental balans i livet. Att skapa balans och livsenergi genom Taiji & Qigong utövning har blivit en viktig del av vardagen i Sten-Åkes liv.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Qigong & Taiji i olika nivåer och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 7 recensioner
Skriv en recension
5/5
Agneta
04 jul 2023

5 av 5

5/5
Ann-Britt
04 jul 2023

5 av 5

5/5
Leif
04 jul 2023

5 av 5

Studiefrämjandet Stockholm Gotland
Folkungagatan 124
11630 Stockholm

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra!Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö, kultur och konst men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!...

Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholm Gotland

Highlights