Hälso-Qigong

Längd
20 timmar
Pris
1 495 SEK
Nästa kurstillfälle
8 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar
Pris
1 495 SEK
Nästa kurstillfälle
8 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Qigong är en gammal och välbeprövad teknik och konst, som ger dig verktyg för att optimera din energi, dig själv och ditt liv.

(Kursen går att hoppa på även efter start)

Qigong är mer än 2000 år gammal och är en integrerad del av Traditionell Kinesisk Medicin (TCM) där man använder enkla kroppsövningar i kombination med andning och koncentration.
Regelbundet utövande av Qigong ökar välbefinnandet och den mentala närvaron, stimulerar immunförsvaret, ger ökad smidighet och koordination, minskar stress, lindrar led- och ryggsmärtor, sänker blodtryck och hjärtfrekvens samt underlättar matsmältningsprocessen. Kursen ger dig verktyg som kan minska den fysiska eller mentala spänningen som är konsekvenser av vår moderna livsstil.

NEI YANG GONG (Inre Närande Träning) är en medicinsk qigong som går tillbaka till 1500-talet och består av speciellt utformade rörelser, andningstekniker, inre visualisering och meditation.

KURSLEDARE
Eva Gonzalez, är diplomerad lärare i Chinese Health Qigong, Dao Yin Yang Sheng Gong och Nei Yang Gong. (Teknisk nivå 3 duan). Hon har 15 års erfarenhet av undervisning i dessa metoder. Utbildad i Kina, Belgien och är medlem av Belgian Health Qigong Federation.

UPPLÄGG

Vi börjar med att mjuka upp kroppens alla leder och muskler, gör andningsövningar för att öppna kroppen och stilla sinnet. Övningarna kan göras omväxlande stående och sittande.
Under terminen lär vi oss en serie på sex rörelser och avslutar varje lektion med 30 minuters sittande mjuka rörelser för ryggrad och nacke, därefter självmassage och meditation.

FÖR VEM?
Alla är välkomna till denna nybörjarkurs och du behöver inte ha någon som helst förkunskap om ämnet.

BRA ATT VETA
Ha mjuka sköna kläder och skor så du kan röra dig lätt. Ha gärna mobilen avstängd när du kommer in i lokalen. Tag med dig en vattenflaska. 

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!   
Betala in kursavgiften och kontakta oss efteråt på: 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto som du kan lämna till din arbetsgivare.   

Epassi:  
Anmäl dig till kursen som vanligt och skriv i meddelanderutan att du betalar genom epassi. Välj betalningsmetod: Medborgarskolan faktura         
Via Epassis (app/hemsida) väljer du det belopp du vill använda hos Medborgarskolan, beroende på hur mycket du har din pott. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

8 oktober, 2024

  • Kurs
  • Malmö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Hälso-Qigong och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Syd
Linnégatan 61
21614 LIMHAMN

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights