Balett för vuxna - Pipen Kungsholmen

Längd
12 tillfällen
Pris
230 SEK
Nästa kurstillfälle
Drop-in under vårterminen 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 tillfällen
Pris
230 SEK
Nästa kurstillfälle
Drop-in under vårterminen 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Studiefrämjandet

Dansa Balett för vuxna på Pipen! Vi erbjuder tre kurser i olika nivåer. 

Baletten utvecklar din balans, koordination, smidighet och musikalitet. Vi tränar viktig grundteknik, balett-positioner och enkla dans-kombinationer.

Fredagar kl. 13.15-14.15 - Nybörjare

Denna kurs vänder sig till alla som vill lära sig balettens grundläggande teknik. Genom en dynamisk träningsform lär vi oss kroppens rätta position och strävar efter balettens rena linjer utifrån elevens förutsättningar.

Vi gör många övningar liggande och sittande på golvet där vi lär oss använda våra magmuskler för att senare prova några varianter av klassisk balett i hörnet eller mitt i danssalen och till sist avslutar vi med en avslappnad stretch.

Måndagar kl. 17.45-19.00 & Fredagar kl. 12.00-13.00 - Öppen Nivå

Lektionen är uppdelad i tre olika delar.

Vi  börjar liggande eller sittande på golvet med uppvärmning och grundteknik, genom mjuka och enkla övningar lär vi oss tekniken och benens utåtvridning.

Vid stången stärker vi balett-teknik och placering, genom balettpositioner lär vi oss att sträcka ut fötterna och jobba med koordination av armar och ben och vi börjar att vänja oss med olika balett-positioner och termer.

Vid slutet av lektionen gör vi övningar ute på golvet där vi provar enkla kombinationer, olika hopp och en serie och långsamma rörelser , preparationer till piruetter m.m. Vi avslutar lektionen med avslappnade stretchrörelser.

Välkommen till Öppet Hus på Pipen vecka 5, prova på Balett för 100 kr! Anmälan sker på Studiefrämjandets hemsida. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Drop-in under vårterminen 2024

  • Kurs
  • Stockholm

Målgrupp

Nybörjare: Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet.

Öppen Nivå: Denna kurs riktar sig till vuxna som har minst en termin tidigare erfarenhet av balett eller för dig som vill prova på en mer dynamisk träningsform.

Kursledare

Jag började klassisk balett när jag var 8 år gammal. Sedan  dess har dansen blivit en del av mitt liv. Jag dansade och utbildade mig som danslärare  på “Ballet Municipal de Arequipa” i Peru där jag tog prov för The Royal Academy of Dancing Examination för Grade four and Senior Grade. Vi reste och uppträdde runt om i landet för att sprida kultur och kärlek till dansen.

I Sverige jobbade jag som danslärare på La Fragua, en chilensk kulturförening, samtidigt gick jag på Balettakademiens förberedande yrkesskola för dansare, pedagoger och koreografer. Jag tränade vidare i fridans och jazz på The Dance Factory Academy.

Jag jobbade också som danslärare på Huddinge Gymnastikförening där jag bland annat undervisade koreografi, grundläggande balett ,teknik inför piruetter, balans och olika hopp.

Jag har även tidigare erfarenhet av träning i kung fu, yoga och pilates. Alla dessa erfarenheter inom dansen och olika träningsformer har gett mig erfarenheten att utveckla en teknik och träningsform som passar alla.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Balett för vuxna - Pipen Kungsholmen och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Studiefrämjandet Stockholm Gotland
Folkungagatan 124
11630 Stockholm

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra!Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö, kultur och konst men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!...

Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholm Gotland

Highlights