Visa kurser.se som: Mobil

Kurs i självförsvar

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Västerås
7 timmar
2019-10-05 10:00
650 SEK

Kursbeskrivning

På vår kurs i självförsvar lär du dig att hantera våld och hot i vardagslivet eller på din arbetsplats. Den vänder sig till dig som vill få en ökad kunskap och trygghet.

Innehåll

Detta är en självförsvarskurs där du får lära dig grundläggande självförsvar och hur du ska agera för att förebygga överfall. Lär ut hur man enkelt och effektivt skyddar sig i olika hotfulla eller våldsamma situationer på ett lagligt sätt. Vi lär oss även hur vi ska agera för att minska konsekvenserna vid ett påbörjat övergrepp. Under kursen lär du dig: självskyddstekniker, lagar och regler, riskbedömning och förhållningssätt.

Kursens mål är att du får:

· Nödvändiga kunskaper i hur man försvarar sig mot hot och våld.

· En ökad trygghet i vardagslivet och arbetsmiljön.

· Lära dig bemötande, förhållningssätt och riskbedömning.

Upplägg

Vi provar olika självförsvarstekniker på kursledaren eller två och två.

Vi gör lunchuppehåll på 30 minuter.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Rekommenderad ålder från ca 13 år.

Kursledare

Magnus Bernhardsson har mångårig erfarenhet och har instruerat i flera olika kamparter, bland annat Taekwondo (graderad till svart bälte i Taekwondo), Hapkido och Wing Chun. Han har även erfarenhet från Försvarsmakten, Nationella skyddsstyrkorna och Hemvärnet. Magnus har ett brinnande intresse och erfarenhet av självförsvar och självskydd. Han arbetar till vardags som lärare och fritidsledare.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Ta med er oömma kläder såsom träningskläder och inomhusskor på kursen.

Bra att veta

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kurs i självförsvar.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kurs i självförsvar!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner