Självförsvar för ungdomar

Självförsvarsskolan, i Stockholm
Längd
1 termin
Pris
2 300 SEK
Nästa kurstillfälle
Löpande intag se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 termin
Pris
2 300 SEK
Nästa kurstillfälle
Löpande intag se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Självförsvar för ungdomar

Självförsvar för ungdomar

Självförsvarsskolan är Sveriges största utbildare inom självförsvar och personlig säkerhet. Skolan startades 2012 av en grupp poliser och ordningsvakter. Här utbildas och tränas såväl myndigheter, företag som privatpersoner. 

Självförsvar är en träningsform som blir allt mer populär och efterfrågad av både barn och ungdomar. Det som primärt skiljer självförsvar från annan kampsportsträning är att vi varken tävlar eller har några graderingar. Instruktörsgruppen består av både män och kvinnor och alla begrepp är på svenska.

SJÄLVFÖRSVAR FÖR UNGDOMAR 12-14 år.

(Ungdomar från 15 år tränar i vuxengruppen)

Vårterminen 2024 för ungdomar startar i April men det går alldeles utmärkt att lämna en intresseanmälan på kurser.se eller mejla för att få förtur till en av platserna.

 

Träningen sker en gång i veckan på Luntmakargatan 94 i centrala Stockholm. Terminen har ett löpande intag i mån av plats. Många är säkra på sin sak, men självklart inte alla. Att registrera sig för en hel termin kan upplevas som ett stort åtagande, så naturligtvis erbjuder vi möjlighet till provträning. Att provträna kostar 100 kr och medges vid ett tillfälle per person.

På Självförsvarsskolan erbjuder vi ett stort och varierande träningsutbud. Verksamheten är fullständigt prestigelös och öppen för alla – oavsett ålder, kön eller träningserfarenhet. Träningen för ungdomar skiljer sig från vuxenträningen genom att det ligger mer fokus på att träningen ska vara rolig. Träningen är förberedande inför gruppträning med vuxna  och har en pedagogik som är anpassad för en yngre målgrupp.

Under träning är barnet/ungdomen olycksfallsförsäkrad och våra instruktörer arbetar aktivt för att upptäcka och motverka utanförskap och mobbning. Vistelsen på Självförsvarsskolan ska vara en odelat trygg och postiv upplevelse.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Löpande intag

  • Kurs
  • Stockholm
  • Sista ansökan: Anmälan går att genomföra tills gruppen är full.

Målgrupp

Barn och ungdomar från 12-14 år. När ungdomen fyllt 15 år görs bedömning om träning i vuxengrupp är mer lämplig.

Kostnader

Terminsavgiften är 2300 kr/termin.

Kursledare

Självförsvarsskolans instruktörer är landets i särklass mest erfarna inom ämnet. En grupp pedagogiska män och kvinnor som tillsammans har utbildat flera tusen kvinnor. Instruktörerna är utbildade och licensierade av Svenska Budo- och Kampsportsförbundet. Merparten har civil yrkesanknytning till ämnet genom arbeten inom polisen eller säkerhetsbranschen. Flera är erfarna samtalsstödjare med mångårig bakgrund från Brottsofferjouren. Sammantaget finns stor erfarenhet av att bemöta människor som utsattas för våld eller övergrepp.

Träningsmässigt besitter personalen stora kunskaper inom nödvärnsvåld, laga befogenhet och tredjepartsskydd. Instruktörerna är licensierade av Svenska Budo- och kampsportsförbundet och utbildade inom kampformer som Krav Maga och Defendo. Flera har även mångårig bakgrund inom kampsporter som MMA och boxning

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Självförsvar för ungdomar och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Självförsvarsskolan - där kunskap ger trygghet

Originalet sedan 2012. Sveriges största utbildare inom självförsvar. Visste du att Självförsvarsskolans "självförsvarskurs för kvinnor" har utsetts till den populäraste kursen på hela Kurser.se? Av 10.000 kurser, inom olika ämnen, är Självförsvarsskolans kurs alltså den mest efterfrågade. Och det fyra...

Läs mer och visa alla kurser med Självförsvarsskolan

Highlights