Visa kurser.se som: Mobil

Bokcirkel för författare – en skrivkurs i bokcirkelformat

Gilly
Kursinformation
Distans
1,5 timmar
2021-05-16
150 SEK
Bokcirkel

Kursbeskrivning

Vill du skriva en bok som läsare uppskattar? Som har potential att bli en bästsäljare? I den här skrivkursen läser och diskuterar vi bästsäljande böcker och lär vi oss av framgångsrika författares skrivtekniker. På så vis utvecklar vi vårt eget författarskap och vi gör det i gemenskap med andra. 

Bokcirkel för författare – en skrivkurs i bokcirkelformat

Vid varje träff har vi både gruppdiskussioner och teoripass som låter oss utforska hantverket bakom framgången. Det kan t ex handla om gestaltning, miljö, tema, dramaturgi, framåtdriv, dialog, undertext, komplexa karaktärer och karaktärsutveckling, användandet av olika perspektiv eller flera tidslinjer osv.

Diskussionsämnena och teoripassen ger dig konkreta exempel på hur du själv kan göra med ditt manus.

Du kan också skriva så som framgångsrika författare gör!

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som har som ambition att ge ut en bok. Du vill utvecklas som författare genom att förstå och själv applicera olika skrivtekniker som bästsäljande författare använder framgångsrikt. Du är självklart även intresserad av att läsa.

Kursinnehåll

Vid varje träff diskuterar vi hur vi upplevt boken ur ett läsarperspektiv samt har minst en gruppdiskussion där vi gemensamt analyserar eller utforskar olika aspekter av boken ur ett författarperspektiv. Vid varje tillfälle ägnas 30-45 minuter åt en djupanalys där Gilly lyfter något författaren gör särskilt bra, där teori exemplifieras med konkreta exempel från boken.

Röster från tidigare deltagare

”Kursen ger mig en boost för mitt eget skrivande.”

– Nina Richter-Dinan, kursdeltagare

”Jag tycker om kombinationen av att både få prata om böcker och sätta på mig hantverksglasögonen och se vilka verktyg som använts av författare för att åstadkomma resultatet.”

– Elisabeth Lundén, kursdeltagare

Upplägg

Vi läser skönlitterära böcker av utländska författare som nått stora försäljningsframgångar. Genre varierar.

Böckerna presenteras med åtminstone en månads framförhållning.

Vid anmälan får du betala anmälningsavgift (ej återbetalningsbar) och du får en bekräftelse som bokning till din kalender. Innan träffen får du en zoom-länk till mötet. Efter mötet får du ett mejl med länk till inspelat videomöte som du kan titta på ett par veckor efter mötet (dvs, om du skulle missa själva träffen så får du ändå del av innehållet).

Kursen gör sommaruppehåll, nya tider för hösten 2021 presenteras här på kurser.se samt på webbsidan Bokcirkel för författare.

Nästa träff

  • 2021-05-16 Torsdagsmordklubben av Richard Osman

---

Vänligen notera: när du anmäler dig eller skickar en intresseanmälan genom denna sajt, så får du information om hur bokningen slutförs. Din plats reserveras och bokningen går igenom efter betalning.

Kursledare

författare

Gilly är diplomerad lektör och skrivcoach som brinner för att hjälpa författare skriva böcker som berör, inspirerar och/eller förändrar. Hon föreläser och bloggar ofta om skrivande och driver bland annat skrivkursen Bokcirkel för författare.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bokcirkel för författare – en skrivkurs i bokcirkelformat.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Hans-Christian Höie
(5)
Superbra blandning av diskussioner i mindre grupper och proffsiga analyser och tips från Gilly. Jag har fått många nya infallsvinklar och vidgade vyer angående genrer och författare.
Elisabeth Lundén
(5)
Att få läsa utifrån ett hantverksperspektiv och sedan få matnyttiga, fördjupande och roliga lektioner i skrivande utifrån den text vi alla läst är hur kul som helst. Gilly gör det exceptionellt bra med sitt skarpsinne och sin vänlighet.
Marie Svensson
(5)
Det här är en bokcirkel/skrivarkurs jag rekommenderar varmt! Jag har utvecklats massor som författare tack vare Gillys analyser. Det är oerhört värdefullt att vi använder konkreta exempel från en bok vi alla har läst, det gör tips om gestaltning, struktur, dialog osv så mycket mer konkret.

Gilly

Drömmer du om att skriva en bok?

Gilly (Gunilla) Nyström är diplomerad lektör som brinner för att hjälpa författare skriva böcker som berör, inspirerar och/eller förändrar. Hon föreläser och bloggar ofta om skrivande och driver olika skrivkurser....


Läs mer och visa alla kurser med Gilly

Kontaktuppgifter till Gilly

Gilly

Råsslavägen 23
618 32 Kolmården

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Bokcirkel för författare – en skrivkurs i bokcirkelformat, fyll i följande uppgifter: