Visa kurser.se som: Mobil
Visar 1-11 av 11 träffar
 

Här hittar du information om olika typer av skrivarkurser och vad som kan vara syftet med att gå en skrivarkurs distans. Oavsett om du anser dig själv vara en total nybörjare eller har någorlunda koll på hur du ska formulera dig i text så finns en skrivarkurs för att ta dig till nästa nivå. En stor fördel med att gå en skrivarkurs distans är att du får konstruktiv kritik på det du skriver, både från kursledaren och andra deltagare. Feedback är en viktig faktor för att du ska utvecklas inom ditt skrivande.

Att gå en skrivarkurs

Det finns flera olika anledningar till att gå en skrivarkurs. Du kanske vill skriva egen bok, lära dig copywriting inför ett nytt jobb eller skriva om ditt egna liv. Oavsett vad det gäller så kommer en skrivarkurs hjälpa dig att hitta inspiration till nya texter och trigga skrivlusten.  

Kreativt skrivande

Kreativt skrivande handlar om att hitta skrivlusten och locka fram orden. Du kan skriva utifrån dig själv eller något annat perspektiv. Du kommer att hitta nya infallsvinklar och utveckla din blick för texten. Under en kurs i kreativt skrivande får du verktyg för att jobba vidare med skrivandet på eget hand.

Författarkurs

Drömmer du om att skriva en egen bok? En författarkurs hjälper dig att komma igång med ditt författarskap. Du lär dig bland annat berättarteknik, dramaturgi, dialog, karaktärs- och miljöbeskrivning. Genom skrivövningar utvecklar du tekniken och hittar ditt eget språk. Du kan gå en författarkurs med olika inriktningar, till exempel att skriva roman, novell eller poesi. Vem vet, du kanske skriver en storsäljande roman som hamnar högst upp i topplistan.

Att skriva utifrån sig själv

Att skriva kan vara utvecklande för själen i flera bemärkelser. Man har ofta hört kända personer säga att skrivandet av sin självbiografi fungerade som en slags terapi. Nu finns det även skrivarkurser som inriktar sig på personlig utveckling. Genom att få ut sina tankar och detaljerat beskriva sitt liv och sina upplevelser kan vi upptäcka mentala förändringar. När du skriver frigörs känslor och du stärker din självbild. Att skriva kan även hjälpa dig att bearbeta jobbiga situationer i livet.

Jämför kurser
Mer inom området
Skrivarkurser med Författarskola.se

Författarskola.se erbjuder skrivarkurser för både nybörjare och erfarna skribenter. Här reflekterar två tidigare kursdeltagare över vad skrivarkurserna har gett dem.

Läs mer