Författarkurs 1 - GRUND - Distanskurs i egen takt

Längd
Egen takt
Pris
1 200 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
Höstterminen 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
Egen takt
Pris
1 200 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
Höstterminen 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Från 1 200 SEK inkl. moms / person

Kursbeskrivning

Vill du bli författare? Studera Författarkurs 1 i egen takt med hjälp av videolektioner och en välfylld lektionssajt! Allt du behöver är en dator och internetuppkoppling. Din kursledare blir Jorun Modén som har hållit författarkurser i 10 år. Ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare, men du är lika välkommen om du vill utforska ditt skrivande och se vad som händer.

Innan du bokar får du ett smakprov på 2 minuter ur kursen. Efter avslutad kurs kan du söka till Författarkurs 2.  Innehållet är samma som i Författarkurs 1 PROFFS men utan lärarhandledning. 

Kursbeskrivning
Författarkurs 1 ger dig en första verktygslåda till skrivandet och massor av inspiration. Fokus i Författarkurs 1 är: Komma igång, flöde, skrivtid, dramaturgi, karaktärer, dialoger, miljöer och språk och stil samt gestaltning. I kursen ingår lektioner, kortfilmer och bonusmaterial. Du får hjälp att ta dig förbi skrivkramp, ta avsked av din inre kritiker och hitta din väg till utveckling, oavsett om du vill bli utgiven författare eller skriver för att det är ett sätt att skapa en rikare tillvaro. Räkna med professionella verktyg som snabbt för skillnad, aha-upplevelser och massor av inspiration! 

Målgrupp:
Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi). Utförlig dokumentation ingår oavsett val av kurs: du får en PDF på 80 sidor med alla lektioner och övningar när kursen är slut.

Författarkurs 1 är en skrivarkurs för dig som inte bara är ute efter övningar och diskussion, utan också vill få en första verktygslåda som författare och konstruktiv feedback. Under skrivarkursen får du veta hur du skaffar fungerande skrivrutiner, skapar en dramatisk struktur, skildrar miljöer, utvecklar dina karaktärer och skriver dialog (ovan ser du några tidigare kursdeltagare som nu är utgivna författare).

Författarkurs 1 GRUND

Följande ingår i grundpaketet:

  • En lösenordsskyddad lektionssajt fylld med allt du behöver för att komma igång. 

  • 10 videolektioner på 15 - 25 minuter vardera. Du får lära dig dramaturgi, gestaltning, karaktärsutveckling, dialogteknik, att fånga miljöer, gestaltning, stil och ton samt berättarkonst. I varje video ingår minst en skrivövning för att omvandla teori till praktik. Välj själv om du använder övningarna till att utveckla en roman eller novell, eller för att bara skriva och se vad som händer. 

  • 25 bonusartiklar som publiceras löpande under sommaren. Artiklarna innehåller minilektioner och inspiration, till exempel knep för att överlista skrivkramp, bli av med din inre kritiker, förstå hur perspektiv fungerar, skapa en cliffhanger och tips på var du hittar skrivtävlingar. 

  • Extra skrivövningar för att snabbt hitta uppslag till noveller eller finslipa din skrivteknik. 

  • När kursen är slut får du ett kompendium på 80 sidor (levereras som PDF) så att du kan repetera kursen hur många gånger du vill, eller gå tillbaka till ett visst verktyg som du behöver. 

  • Vid kursens slut blir du också inbjuden till en sluten Facebookgrupp för skrivande vänner. 

Kursplan: en överblick
Lektion 1. Uppvärmning, skrivtid och flow. Konsten att utbyta konstruktiv kritik. Att hantera din inre kritiker, skrivhinder och lösningar.

Lektion 2. Drama, inklusive vanliga nybörjarmissar och tips om att skapa en spännande början samt välja perspektiv.

Lektion 3. Levande karaktärer - att skissa dem snabbt och fördjupa dem.

Lektion 4. Dialoger. Knep för att veta när dialoger bäst kommer till sin rätt, hur de kan säga något om karaktärerna och bidra till spänningen.

Lektion 5. Miljöer. Lär dig att förankra läsaren, skapa en värld som läsaren kan leva sig in i och utnyttja miljöer för att väcka stämning och skapa effekter.

Lektion 6. Språk, stil och gestaltning. Självredigering.

Lektion 7 - 8. Bonuslektion om berättarteknik 

Studietakt och schema
Grundkursen är flexibel, du studerar och skriver på dina egna tider. Räkna med att du behöver lägga 2 – 10 timmar i veckan beroende på ambitionsnivå och individuell studietakt. Jag vill att kursen ska vara så givande som möjligt för dig så tveka inte att höra av dig!

Målgrupp

Författarkurs 1 – 3 är ett komplett och intensivt kursprogram för dig som vill bli författare, eller önskar utveckla ditt skrivande vidare. Du är lika välkommen oavsett om du siktar på att bli utgiven eller om du vill pröva på att skriva. 

Kursledare

Jag heter Jorun Modén och är författare samt grundare av Författarkurs.se. 2021 gav jag ut min handbok i skönlitterärt skrivande: Skriv Skriv Skriv - Verktyg för författare. Är även aktuell med två antologiutvalda noveller och min roman Embla - Om du även levde nu. Hösten 2017 utkom min bok Vidunder på Max Ströms förlag. Totalt har jag skrivit sex böcker. 

Verktyg för författare
Författarkurs.se föddes när jag var hemma med yngste sonen och fick fler och fler frågor om hur man blir författare. Jag ville lära ut allt jag önskade att jag hade känt till innan jag blev utgiven: praktiska kunskaper, verktyg till skrivandet som snabbt ger insikt och resultat, och massor av inspiration. Kursen gavs från början under Studieförbundet vuxenskolans tak. Numera jobbar jag helt i egen regi i lokaler på Söder, nära Hötorget och i Älta. Vid sidan av mitt eget författarskap, frilansade jag en tid för Tidningen Skriva.

Utbudet på Författarkurs.se har utökats med nya kurser, både fysiska och på distans. Fler och fler deltagare från tidigare kurser är vid det här laget utgivna författare. Mitt mål är att din författardröm ska bli verklighet.

Du hittar mig också på Instagram och på Facebook/forfattarkurs

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Författarkurs 1 - GRUND - Distanskurs i egen takt och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 13 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Anneli
11 jul 2018
Lärorik och inspirerande!

Kursen var lärorik och inspirerande!
Det var bra att man kunde göra en eller flera av uppgifterna alternativt välja sina egna skrivprojekt.
En härlig kursledare som ger indiv...

Visa hela
5/5
Pär-Olof Högstedt
21 nov 2016
Mycket strukturerat och pedagogiskt upplagd kurs.

Kursen gjorde själ för namnet, Intensivhelg. Den var intensiv, men mycket rolig och givande. Jorun har ett otroligt pedagogiskt och strukturerat sätt att lära ut skrivandets gru...

Visa hela
5/5
Malin
21 nov 2016
Strålande!

Jorun har ett väl genomtänkt och uppenbarligen väl utprovat koncept. Det är ett högt tempo utan att någonsin kännas stressat överhuvudtaget. Strukturerat och med massor av bra ö...

Visa hela