Författarkurs 1 PROFFS - Stockholm eller på distans

Jorun Modén - Författarkurs.se, i Stockholm (+1 orter)
Längd
8 tillfällen
Pris
3 200 - 3 600 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
25 juni, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Längd
8 tillfällen
Pris
3 200 - 3 600 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
25 juni, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Från 3 200 SEK inkl. moms / person

Kursbeskrivning

Vill du förverkliga dina författardrömmar? Författarkurs 1 PROFFS ger dig gedigna grunder i kreativt skrivande. Din kursledare blir Jorun Modén som har handlett ett stort antal författare som i dag är utgivna. Du kan studera Författarkurs 1 PROFFS i Stockholm eller live via ZOOM. Kursen passar dig som är ambitiös, vill ha lärarhandledning och drömmer om att ge ut din bok.  

Det här är en författarkurs som har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare, men du är lika välkommen om du vill utforska ditt skrivande och se vad som händer. Hela programmet står längst ned på denna sida.

Författarkurs 1 på La Petite Mort
Om du bor i Stockholm kan du välja att gå en skrivarkurs i den förtrollande miljön på La Petite Mort.  Släpp loss ditt skrivande i en omgivning som påminner mer om ett café i Paris än en skolbänk och få handledning som hjälper dig att nå dina mål. 
Författarkurs pågår på La Petite Mort.

Författarkurs PROFFS på distans - för dig som är ambitiös
När du väljer Författarkurs PROFFS på distans kommer klassrummet hem till dig oavsett var du råkar befinna dig. Med hjälp av ZOOM skapar vi ett digitalt klassrum. Dessutom får du en lektionssajt fullmatad med verktyg och övningar, en egen skrivarlya och feedback som hjälper dig att höja ditt personbästa som författare. PROFFS passar dig som har höga ambitioner, vill studera live och önskar lärarfeedback på ditt skrivande. Samtliga lektioner spelas in så att du kan repetera eller ta igen ett missat tillfälle. 
Författarkurs 1 PROFFS på distans

Målgrupp: Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi). Nybörjare som läser mycket och som har en hög ambitionsnivå är också välkomna. 

FÖRFATTARKURS 1
Författarkurs 1 ger dig en första verktygslåda till skrivandet och massor av inspiration. Fokus i Författarkurs 1 är: Komma igång, flöde, skrivtid, dramaturgi, karaktärer, dialoger, miljöer och språk och stil samt gestaltning. I kursen ingår lektioner, kortfilmer och bonusmaterial. Du får hjälp att ta dig förbi skrivkramp, ta avsked av din inre kritiker och hitta din väg till utveckling, oavsett om du vill bli utgiven författare eller skriver för att det är ett sätt att skapa en rikare tillvaro. Räkna med professionella verktyg som snabbt för skillnad, aha-upplevelser och massor av inspiration! 

Författarkurs 1 - PROGRAM
Kursbeskrivningar i detalj hittar du på bokningssidorna - nedan kan du läsa igenom programmet för Författarkurs 1.

Författarkurs 1 ger dig en första verktygslåda till skrivandet och massor av inspiration. Fokus i Författarkurs 1 är: Komma igång, flöde, skrivtid, dramaturgi, karaktärer, dialoger, miljöer och språk och stil samt gestaltning. I kursen ingår lektioner, kortfilmer och bonusmaterial, samt personlig handledning och feedback. Du får hjälp att ta dig förbi skrivkramp, ta avsked av din inre kritiker och hitta din väg till utveckling, oavsett om du vill bli utgiven författare eller skriver för att det är ett sätt att skapa en rikare tillvaro. Räkna med professionella verktyg som snabbt för skillnad, aha-upplevelser och massor av inspiration!

Målgrupp: Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi).  Utförlig dokumentation ingår oavsett val av kurs: du får en PDF på ungefär 70 sidor med alla lektioner och övningar när kursen är slut.

Fler och fler tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare. Du är lika välkommen oavsett om du vill vässa en novell eller romanidé, eller utveckla skrivandet för nöjes skull.

Vecka 1. Uppvärmning, skrivtid och flow. Konsten att utbyta konstruktiv kritik. Att hantera din inre kritiker, skrivhinder och lösningar.

Vecka 2. Drama, inklusive vanliga nybörjarmissar och tips om att skapa en spännande början samt välja perspektiv.

Vecka 3. Levande karaktärer - att skissa dem snabbt och fördjupa dem.

Vecka 4. Dialoger. Knep för att veta när dialoger bäst kommer till sin rätt, hur de kan säga något om karaktärerna och bidra till spänningen.

Vecka 5. Miljöer. Lär dig att förankra läsaren, skapa en värld som läsaren kan leva sig in i och utnyttja miljöer för att väcka stämning och skapa effekter.

Vecka 6. Språk, stil och gestaltning. Självredigering.

Vecka 7 - 8. Berättarknep. Studier och feedback. 

När du går PROFFS på distans ingår: 
1. Live-lektioner via ZOOM med lektion, samtal och grupparbeten. Vi genomför bland annat en spännande workshop om dramaturgi, tränar miljöspaning och utforskar stil. Du får svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Om du inte har möjlighet att delta live kan du i stället titta på inspelningen efteråt. 

2. En lösenordsskyddad lektionssajt med lektioner, övningar, diskussioner och kortfilmer som ger dig verktyg till att vidareutveckla ditt skrivande. 

3. Din egen skrivarlya. Här postar du texter och får feedback både från kursledaren och andra kursdeltagare. Vid upp till fem tillfällen får du lärarfeedback (totalt ca 20 - 25 boksidor, 5000 ord eller 30.000 tecken). Du kan posta fler texter om du vill och få tips från dina kurskamrater Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt.

4. Skrivkompisar och frihet att skriva där du är. Du studerar i en grupp på upp till 20 deltagare.

5. Individuell handledning. Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med skrivblockeringar, diskutera en text eller utveckla en bokidé så gör vi det.

6. Inbjudan till en sluten Facebookgrupp. 

Studietakt och schema
Räkna med att du behöver lägga minst 3 – 5 timmar i veckan till själva studierna. Om du vill lägga grunden till en novell eller roman behöver du också avsätta skrivtid (du får tips kring rutiner och skrivtid i början av kursen). Om du väljer PROFFSPAKET finns fasta lektionstider för ZOOM men om du råkar missa en lektion får du en inspelning så att du kan läsa in eller repetera. 

Varmt välkommen med din anmälan!

Din kursledare Jorun Modén är författare och lärare i kreativt skrivande.

Kommande kursstarter

Välj mellan 3 kursstarter

25 juni, 2024

  • Kurs
  • Distans
  • Svenska

1 september, 2024

  • Kurs
  • Stockholm
  • Svenska

3 september, 2024

  • Kurs
  • Distans
  • Svenska

Varför välja Jorun Modén - Författarkurs.se?

Distanskurser

Material ingår

Stort antal utgivna

deltagare

Målgrupp

Både ambitiösa nybörjare och författare som har kommit lite längre är välkomna. Du får med dig verktyg för att skriva professionellt, inklusive yrkesknep och praktiska råd. Om du redan kan grunderna i dramaturgi, gestaltning och stil kan du även välja att gå  Författarkurs 2 eller 3. 

Video

Kursintyg

Kursintyg.

Kursledare

Jag heter Jorun Modén och är författare samt grundare av Författarkurs.se. Är aktuell med min handbok i skönlitterärt skrivande: Skriv Skriv Skriv - Verktyg för författare. Sedan tidigare har jag jag gett ut ett tiotal verk, bland annat två antologiutvalda noveller och romanerna Embla - Om du även levde nu samt Samael

Verktyg för författare
Författarkurs.se föddes när jag var hemma med yngste sonen och fick fler och fler frågor om hur man blir författare. Jag ville lära ut allt jag önskade att jag hade känt till innan jag blev utgiven: praktiska kunskaper, verktyg till skrivandet som snabbt ger insikt och resultat, och massor av inspiration. Kursen gavs från början under Studieförbundet vuxenskolans tak. Numera jobbar jag helt i egen regi och har en attraktiv lokal alldeles vid Karlaplan för min kursverksamhet. Vid sidan av mitt eget författarskap, frilansade jag en tid för Tidningen Skriva.

Utbudet på Författarkurs.se har utökats med nya kurser, både fysiska och på distans. Fler och fler deltagare från tidigare kurser är vid det här laget utgivna författare. Mitt mål är att din författardröm ska bli verklighet.

Du hittar mig också på Instagram och på Facebook/forfattarkurs

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Författarkurs 1 PROFFS - Stockholm eller på distans och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 42 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Peo
12 maj 2023
Kurs med värme och hjärta

Kursen tar upp de viktiga grundstenarna för att komma igång och bibehålla en skrivrutin. Vidare får man massor av verktyg, tips & trix som förbättrar tekniken såväl som förståel...

Visa hela
5/5
Malena
12 apr 2021
Bästa valet jag gjort!

Tack vare Joruns författarkurs hittade jag tillbaka till skrivandet efter många år. Jag började tro på mig själv- min inre kritiker tystnade ett tag- gick till och med ner i kom...

Visa hela
5/5
Frida Moisto
13 aug 2018
Superbra!

Jag gick Joruns kurs för att jag ville satsa på mitt skrivande. Jag hade aldrig kunnat tro att det skulle göra sådan skillnad. Vi fick öva, fick feedback och massor med material...

Visa hela
Jorun Modén - Författarkurs.se
Grevgatan 68

Skrivarkurser med Författarkurs.sePå Författarkurs.se hittar du skrivarkurser som tar dig till nästa nivå, var du än befinner dig. Mina författarkurser bygger på ett unikt koncept och ges i Stockholm, i Frankrike och på distans. Dessutom får du skrivtips och inspiration i...

Läs mer och visa alla kurser med Jorun Modén - Författarkurs.se

Highlights