Författarkursen som också är en fest: SALONG ZONEN

Längd
8 veckor
Pris
475 - 1 600 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
Vårsalong start 1 maj - boka 4 träffar och få 300 kr rabatt se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
8 veckor
Pris
475 - 1 600 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
Vårsalong start 1 maj - boka 4 träffar och få 300 kr rabatt se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

SALONG ZONEN är en är en författarsalong för kunskap, inspiration och flow. Vi skapar den värld vi själva längtar efter, inspirerad av svunna tiders litterära salonger. Du får verktyg till ditt skrivande, spännande samtal och högläsning i smakliga portioner.  Möjlighet att boka bollplank kring romanprojekt finns på plats. Välkommen till en magisk sfär för skrivande själar - det här är författarkursen som också är en fest! 

Samtliga träffar äger rum klockan 19:00-21:00 i den inspirerande miljön hos La Petite Mort vid Karlaplan. Du ska ha med dig papper och penna eller en fulladdad laptop, och ett öppet sinne.  Dina värdinnor blir författaren Jorun Modén, en av Sveriges mest anlitade skrivlärare, och designern Linda Lindgren som inte bara skapar haute couture, utan också miljön på "La Petite Mort" där träffarna äger rum. 

Varje onsdagkväll omfattar en föreläsning med minst en skrivövning och möjlighet att ställa frågor.  Läs hela programmet nedan. 

TILL ENKELHETENS LOV
1 maj 19:00 - 21:00
"Förmågan att förenkla betyder att man tar bort det onödiga så att det nödvändiga får tala", sa Hans Hoffman en gång. I kväll studerar vi konsten att skriva lättläst och elegant, inspirerade av författare som Olof Lagercrantz, men också vår tids ljudböcker. Med en mer lättläst stil når du en bredare publik. Du får också utforska nöjet att säga mer med färre ord. En lektion för dig som är intresserad av ljudböcker och konsten att nå fram till din läsare. 

REKVISITA OCH RESEARCH
8 maj 19:00 - 21:00
Oavsett om du skriver en samtida, historisk eller kanske framtida historia, vill läsaren få uppleva en resa in i din värld. I kväll tar vi hjälp av scenografers kunskap och rekvisitörers knep för att berika miljöer och karaktärer. Låt rekvisitan förstärka tidsandan, eller berätta det som inte syns i repliker och tankar. Vi pratar också om efterforskningar, både som förberedelse och vitamininjektion till inspiration. 

FÖRFÖR EN FÖRLÄGGARE
15 maj 19:00 - 21:00
Vi betraktar det beryktade nålsögat inför att få bokkontrakt. Hur tar man sig igenom? Och vilka trender blåser i bokbranschen just nu? Vi ägnar en kväll åt konsten att skriva förbluffande bra följebrev, kartlägga bokförlag och presentera oss i blixtfart. 

NÄTVERKA OCH NÅ UT
22 maj 19 - 21:00
Längtar du efter att få isolera dig i skrivarlyan så fort boken är utgiven? Eller blir du snarare uppspelt vid tanken på att få berätta om ditt skrivande under bokmässor och evenemang? Under denna kväll får du strategier och tips för att nätverka och nå ut oavsett personlighetstyp. Du får med dig verktyg för att skapa en egen marknadsföringsmix. 

BORTOM SLITNA KOMMISSARIER
29 maj 19:00 - 21:00
Hur kan en författare undvika att hamna i stereotyper? Både bokförlagen och författarna är trötta på slitnakommissarier med struliga privatliv, men hur skapar du en karaktär som sticker ut? Finns det en risk för att hamna i en annan trend? Eller behövs extra många karaktärer av en viss sort under ett paradigmskifte? Du får tillfälle att upptäcka nya sidor hos en av dina karaktärer och Jorun delar med sig av knepet "Ombytta roller". 

ÖVRIG INFORMATION
Deltagarna får gärna utbyta texter mellan träffarna. Jorun Modén ger bollplank på plats, men om lektörsläsning önskas sker det separat och i mån av tid. Om du missar en lektion kommer du att få ta del av material och en övning via mail. 

Visas förfriskningar serveras, lite olika beroende på kvällens tema. Kaffe, te och choklad finns alltid. Om du har allergier eller speciella önskemål går det fint att ta med dig något att förtära. 

Klädseln är valfri men i den fantastiska miljön på "La Petite Mort" passar det fint att klä upp sig. 

Du ska vara minst 18 år för att delta i denna kurs. Lokalen ligger en trappa ned utan hiss. 
 


Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Vårsalong start 1 maj - boka 4 träffar och få 300 kr rabatt

  • Kurs
  • Stockholm
  • Svenska

Varför välja Jorun Modén - Författarkurs.se?

Distanskurser

Material ingår

Stort antal utgivna

deltagare

Målgrupp

Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi). Du skriver på avancerad nivå och/ eller har gått Författarkurs 1 & 2. Samtliga deltagare ska ha med sig ett skönlitterärt skrivprojekt (novell eller roman).

Kursintyg

Kursintyg och utförlig kursdokumentation erhålls. 

Kursledare

Jag heter Jorun Modén och är författare samt grundare av Författarkurs.se. Är aktuell med min handbok i skönlitterärt skrivande: Skriv Skriv Skriv - Verktyg för författare. Sedan tidigare har jag jag gett ut ett tiotal verk, bland annat två antologiutvalda noveller och romanerna Embla - Om du även levde nu samt Samael

Verktyg för författare
Författarkurs.se föddes när jag var hemma med yngste sonen och fick fler och fler frågor om hur man blir författare. Jag ville lära ut allt jag önskade att jag hade känt till innan jag blev utgiven: praktiska kunskaper, verktyg till skrivandet som snabbt ger insikt och resultat, och massor av inspiration. Kursen gavs från början under Studieförbundet vuxenskolans tak. Numera jobbar jag helt i egen regi och har en attraktiv lokal alldeles vid Karlaplan för min kursverksamhet. Vid sidan av mitt eget författarskap, frilansade jag en tid för Tidningen Skriva.

Utbudet på Författarkurs.se har utökats med nya kurser, både fysiska och på distans. Fler och fler deltagare från tidigare kurser är vid det här laget utgivna författare. Mitt mål är att din författardröm ska bli verklighet.

Du hittar mig också på Instagram och på Facebook/forfattarkurs

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Författarkursen som också är en fest: SALONG ZONEN och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 12 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Ingela
01 nov 2017
Helt underbara författarkurser!

Jag har under 2017 gått Författarkurs 1 och 2 och är så lycklig över att ha haft den möjligheten. Jorun är en fantastisk person som är seriös, kunnig, erfaren, inspirerande, kr...

Visa hela
5/5
Linn
11 apr 2017

Jorun Modén gör ett grymt jobb! Hon vet exakt hur hon ska inspirera till skrivkonst och jag känner att hon tagit så väl hand om oss från kursens början fram till avslut. Jag ty...

Visa hela
5/5
Maria
06 maj 2015
Bästa skrivarkursen!

Jorun är inte bara väldigt professionell och kunnig inom sitt ämne - skrivandets och författarskapets olika sidor - utan också en mycket generös och pedagogisk kursledare som br...

Visa hela
Jorun Modén - Författarkurs.se
Grevgatan 68

Skrivarkurser med Författarkurs.sePå Författarkurs.se hittar du skrivarkurser som tar dig till nästa nivå, var du än befinner dig. Mina författarkurser bygger på ett unikt koncept och ges i Stockholm, i Frankrike och på distans. Dessutom får du skrivtips och inspiration i...

Läs mer och visa alla kurser med Jorun Modén - Författarkurs.se

Highlights