Författarkurs 2 och 3 PROFFS - Stockholm eller på distans

Jorun Modén - Författarkurs.se, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Egen takt
Pris
3 200 - 3 500 SEK
Nästa kurstillfälle
5 november, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Längd
Egen takt
Pris
3 200 - 3 500 SEK
Nästa kurstillfälle
5 november, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Från 3 200 SEK / person

Kursbeskrivning

Vill du ta ditt skrivande till nästa nivå eller förverkliga dina författardrömmar? Författarkurs 2 PROFFS ger dig vassare verktyg för skrivandet, och i del 3 arbetar vi med lektörsläsning och inspiration. Kursen ges på distans på en lektionssajt med ZOOM-lektioner varje vecka och passar dig som har en hög ambition. Din kursledare blir Jorun Modén som har handlett ett stort antal författare som nu är utgivna på förlag.     

Det här är en författarkurs som har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare, men du är lika välkommen om du vill utforska ditt skrivande och se vad som händer. Klassrummet kommer hem till dig oavsett var du råkar befinna dig! 

Målgrupp: Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi). Utförlig dokumentation ingår oavsett val av kurs: du får en PDF på ungefär 70 sidor med alla lektioner och övningar när kursen är slut.

Skrivarkurserna blir ofta fulltecknade någon månad innan start, var gärna ute i god tid. Vänligen skicka en intresseanmälan om du vill ta del av programmet för Författarkurs 3 PROFFS: Manus, lektörsläsning och inspiration. 

FÖRFATTARKURS 2
Fokus i Författarkurs 2 är: Fördjupa scener och karaktärer med konfliktlager, lär dig en avancerad dialogteknik, vässa din gestaltning och känsla för rytm och melodi, berättarteknik och twist, samt scenteknik. Du får bonusmaterial såsom dramaturgiska modeller för olika typer av skrivprojekt, genre och berättarmagi, men också tips om hur du tar dig igenom individuella skrivhinder. För att ha fullt utbyte av Författarkurs 2 ska du ha gått del 1 eller motsvarande (där du har lärt dig drama, karaktärsskildring och gestaltning samt grundläggande stilmedvetenhet). 

Författarkurs 2 PROFFS

Allt det här får du:
1. Live-lektioner via ZOOM med lektion, samtal och grupparbeten.
Vi genomför bland annat en spännande workshop om berättarknep och twist! Du får svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Om du inte har möjlighet att delta live kan du i stället titta på inspelningen efteråt.
2. En lösenordsskyddad lektionssajt med lektioner, övningar, diskussioner och kortfilmer som ger dig verktyg till att vidareutveckla ditt skrivande, arbeta mer med gestaltning och stil, jobba med drama på en mer avancerad nivå och gå in på nya teorimoment som "tre lager konflikt" samt proffsens dialogtekniker. Sammantaget kan man säga att vi vässar verktygen och lägger i några nya.

3. Din egen skrivarlya. Här postar du texter och får feedback både från kursledaren och andra kursdeltagare. Vid upp till fem tillfällen får du lärarfeedback (totalt ca 20 - 25 boksidor, 5000 ord). Du kan posta fler texter om du vill och få tips från dina kurskamrater Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt.
4. Skrivkompisar och frihet att skriva där du är. Du studerar i en grupp på upp till 20 deltagare.
5. Individuell handledning. Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med skrivblockeringar, diskutera en text eller utveckla en bokidé så gör vi det.

Vi blev utgivna

Kursplan för Författarkurs 2
Utöver lektionerna får du bonusmaterial kring olika teman, till exempel dramaturgiska modeller, knep för att skapa mörka karaktärer och exempel på vanliga nybörjarmissar. Samma verktyg ingår oavsett val av paket, men i grundpaketet är lektionerna inspelade. Du som väljer proffspaketet deltar live och har även möjlighet att få lektörsomdöme på ett urval texter.

Lektion 1. Uppvärmning. Studieplanering och skrivtid. Omskola din inre kritiker. Genomgång av att utbyta kritik.

Lektion 2. Drama på avancerad nivå. Tre lager konflikt. Karaktärsutveckling på djupet.

Lektion 3. Dialogteknik för proffs. Att använda puls. 

Lektion 4. Fördjupning/Gestaltning. Att utveckla din stil från olika håll.

Lektion 5. Berättarknep, polaritet och vändning. Vi gör en spännande workshop om twist. 

Lektion 6. Scenteknik. Tillbakablickar och olika sätt att hantera kronologi.

Lektion 7-8. Bokförlag och följebrev. Ihopknytning och planering framåt

Studietakt och schema
Om du väljer PROFFSPAKET finns fasta lektionstider men om du råkar missa en lektion får du en inspelning så att du kan läsa in. Räkna med att du behöver lägga minst 3 – 7 timmar i veckan. Skicka en intresseanmälan för att få schemat till proffspaket. 

Författarkurs ZOOM

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

5 november, 2024

  • Kurs
  • Distans
  • Svenska

Skriv klart och vässa din roman - start 27 juni (pågår hela sommaren)

  • Kurs
  • Distans
  • Svenska

Varför välja Jorun Modén - Författarkurs.se?

Distanskurser

Material ingår

Stort antal utgivna

deltagare

Målgrupp

Avancerade skribenter som redan gått minst Författarkurs 1 eller motsvarande kurs, eller har tillägnat sig motsvarande kunskaper på egen hand (kontakt mig gärna för rådgivning).

Författarkurs 1 – 3 är ett komplett och intensivt kursprogram för dig som vill bli författare, eller önskar utveckla ditt skrivande vidare. Du är lika välkommen oavsett om du siktar på att bli utgiven eller om du vill pröva på att skriva. 

Kursintyg

Studieintyg erhålls.

Kursledare

Jag heter Jorun Modén och är författare samt grundare av Författarkurs.se. 2021 ger jag ut min handbok i skönlitterärt skrivande: Skriv Skriv Skriv - Verktyg för författare. Är även med två antologiutvalda noveller och min roman Embla - Om du även levde nu. Hösten 2017 utkom min bok Vidunder på Max Ströms förlag. Totalt har jag skrivit sex böcker. 

Verktyg för författare
Författarkurs.se föddes när jag var hemma med yngste sonen och fick fler och fler frågor om hur man blir författare. Jag ville lära ut allt jag önskade att jag hade känt till innan jag blev utgiven: praktiska kunskaper, verktyg till skrivandet som snabbt ger insikt och resultat, och massor av inspiration. Kursen gavs från början under Studieförbundet vuxenskolans tak. Numera jobbar jag helt i egen regi i lokaler på Söder, nära Hötorget och i Älta. Vid sidan av mitt eget författarskap, frilansade jag en tid för Tidningen Skriva.

Utbudet på Författarkurs.se har utökats med nya kurser, både fysiska och på distans. Fler och fler deltagare från tidigare kurser är vid det här laget utgivna författare. Mitt mål är att din författardröm ska bli verklighet.

Du hittar mig också på Instagram och på Facebook/forfattarkurs

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Författarkurs 2 och 3 PROFFS - Stockholm eller på distans och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 61 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Michael Eklund
16 jun 2020
Inspirerande och utvecklande.

Gick författarkurs 1 och 2 på distans våren 2020.
Jag gick kurserna för att utveckla mitt privata skrivande och för att få verktyg och förståelse för hur en bok skapas. Jorun ä...

Visa hela
5/5
Andreas
16 jun 2020
Författarkurs 1 på ZOOM

Jag gick kursen våren 2020. Upplägget passade mig perfekt, att jag fick jobba på i mitt eget tempo. Zoom-lektionerna med inspirerande Jorun var utan tvekan varje veckas höjdare....

Visa hela
5/5
Birgitta J
16 jun 2020
Inspirerande skrivarkurs med fantastisk ledare

Har på distans nu avverkat kurs 1 och 2 på distans. Jorun har varit en välorganiserad ledare med ett otroligt material som vi har fått ta del av. Alltid tillgänglig när man behö...

Visa hela
Jorun Modén - Författarkurs.se
Grevgatan 68

Skrivarkurser med Författarkurs.sePå Författarkurs.se hittar du skrivarkurser som tar dig till nästa nivå, var du än befinner dig. Mina författarkurser bygger på ett unikt koncept och ges i Stockholm, i Frankrike och på distans. Dessutom får du skrivtips och inspiration i...

Läs mer och visa alla kurser med Jorun Modén - Författarkurs.se

Highlights