Topp 10 inom skrivarkurser

Vill du bli författare eller en bättre skribent? Här listar vi de 10 mest besökta skrivarkurserna på kurser.se för att du ska kunna utveckla ditt skrivande.

Har du en dröm om att bli författare eller vill bli en bättre skribent? Oavsett din vision finns det kurser som hjälper dig att utveckla ditt skrivande, och här listar vi de 10 mest besökta skrivarkurserna på kurser.se.

Det finns en blandning av kurser som vänder sig både till dig som är ny och vill ta första steget in i skrivandet och till dig som har mer erfarenhet och vill bli ännu bättre på att skriva. Ta del av topplistan för att hitta den kurs som passar dig! 

1

Skrivarkurs ⁠–⁠ Bli författare
Picapen

📍    Plats: Stockholm, Distans

⏱️   Längd: 80 timmar (läs i egen takt)

💰   Kostnad: 9 995 SEK

💬   Snittbetyg: 4,5 (baseras på 4 recensioner)

Om kursen

Det här är kursen för dig som vill bli författare! Du lär dig grunderna i kreativt skrivande och får knep hur du lyckas som författare. Innehåll är bland annat: 

 • Vem är du som skribent  
 • Hur du bygger en berättelse 
 • Hur du utvecklar berättelsen  
 • Respons  
 • Genomgång av förlagsbranschen 

De som håller i kursen är Louise Alvarsson som är utbildad journalist och skrivpedagog, Denise Rudberg som har varit författare i 20 år och sedan Christoffer Holts som arbetar som förläggare och författare.  

Läs mer


2

A och O är dramaturgin • Kostnadsfri Författartimme via Zoom

Veronica Grönte - Författarskola.se

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 1 timme

💰   Kostnad: 0 SEK

💬   Snittbetyg: 4,8 (baseras på 46 recensioner)

Om kursen

På denna kurs lär du dig hur du skapar en röd tråd i din bok och hur du fängslar dina läsare. Det är en tvådagarskurs där du får tips och trix för att ta din bokidé från start till slut. Du får även svar på frågor om bokutgivning och hur du publicerar en bok. Det är en kurs för dig som har intresse av att skriva och vill få nya infallsvinklar.  

Kursledare är Veronica Grönte som har många års erfarenhet i kreativt skrivande. Hon har sedan 1993 utbildat kursdeltagare och tagit deras skrivutveckling framåt. 

Läs mer


3

SKRIVARKURS 

Nordisk författarutveckling

📍    Plats: Stockholm, Distans

⏱️   Längd: 24 månader

💰   Kostnad: 2 698 SEK 

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 3 recensioner)

Om kursen

Har du en dröm om att bli författare? Ta steget att förverkliga drömmen med denna skrivarkurs. Du får kunskapen om kreativt tänkande och hur du kommer igång med ditt skrivande. Du lär dig även om hur du skapar känsloreaktioner hos läsaren, hur du formulerar dig, olika skrivtekniker och anpassar din text utifrån målgrupp.

Läs mer


4

Skrivarkurs för nybörjare

Hanna Landahl - författare och skrivcoach

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: Egen takt

💰   Kostnad: 499 SEK

💬   Snittbetyg: 4,8 (baseras på 4 recensioner)

Om kursen

Denna skrivarkurs hjälper dig att kasta dig ut i författarvärlden! Du kanske behöver en extra knuff för att komma igång med ditt skrivande. Med hjälp av kursledaren Hanna Landahl som är författare och skrivcoach får du skrivövningar för att påbörja din berättelse. 

Du behöver inte ha några förkunskaper sedan tidigare utan kursen vänder sig till dig som är nyfiken på kreativt skrivande och vill lära dig hur du skapar en berättelse. Delar av kursen är: 

 • Få skrivandet att flyta på 
 • Skapa karaktärer 
 • Skriva en kort berättelse

Läs mer


5

Bli författare!

Nordisk författarutveckling

📍    Plats: Stockholm, Distans 

⏱️   Längd: Egen takt inom 24 månader

💰   Kostnad: 2 998 - 4 998 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 1 recension)

Om kursen

Har du ett stort skrivintresse och vill utveckla din kompetens? Här lär du dig tekniker för att skriva olika typer av texter, till exempel artiklar, romaner och noveller. Du får verktyg för att förmedla känslor genom ditt skrivande och fängsla läsaren. Målet med kursen är att lära dig inkomstgivande skrivkonst som helt enkelt får ditt skrivande till nästa nivå! 

Det är Nordisk författarutveckling som håller i kursen. De har samarbetat med ett flertal journalister och författare och skaffat kompletterande material från skribenter på toppnivå. 

Läs mer


6

Skrivkurs online – Första klivet

Skrivarklivet

📍    Plats:  Distans

⏱️   Längd: 3 tillfällen

💰   Kostnad: 1 295 SEK

💬   Snittbetyg: -

Om kursen

Ta första klivet till att börja skriva! Du kanske sitter på en spännande novellidé eller vill skriva en barnbok? På denna kurs hjälper de dig att hitta din skrivglädje. Under kursens gång får du olika skrivövningar för att komma igång och upptäcka vad det är du vill berätta i ditt skrivande.  

Skrivkurs online - Första klivet leds av Annika Alm som är författare, socionom och skådespelare samt Suzanne Branner som är manusförfattare, filmare och utbildare.  

Läs mer


7

Skrivarkurser på Skrivarakademin

Folkuniversitetet Stockholm

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: -

💰   Kostnad: -

💬   Snittbetyg: -

Om kursen

Drömmer du om att skriva filmmanus, poesi, barnböcker eller kanske en självbiografi? Denna kurs vänder sig både till nybörjare och mer erfarna. På Skrivakademin i Stockholm får du möjlighet att utveckla ditt skrivande och helt enkelt bli en bättre skribent.

Läs mer


8

Skrivarkurs på Smögen i juli 2024

Veronica Grönte – Författarskola.se

📍    Plats: Smögen

⏱️   Längd: 4 dagar

💰   Kostnad: 4 998

💬   Snittbetyg: 4,9 (baseras på 83 recensioner)

Om kursen

Det här är en skrivarkurs med övernattning på Smögen. Du får bland annat lära dig om olika skrivmetoder såsom pennvässarmetoden, hur du hittar den röda tråden, fängsla läsaren och ge dina karaktärer trovärdighet samtidigt som du får uppleva härlig miljö.  

Kursledare är Veronica Grönte som har många års erfarenhet i kreativt skrivande. Hon har sedan 1993 ägnat sig åt att förklara de dramaturgiska sambanden och med hennes skrivmetoder, skrivövningar och visuell gestaltning har kursdeltagare tagit sin skrivutveckling framåt. 

Läs mer


9

LÅTSKRIVARKURS - mod att skriv egna låtar med framgång

Human Potential

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 20 timmar

💰   Kostnad: 2 100 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 1 recension)

Om kursen

Vill du kunna skriva egna låtar? Då har du hittat rätt kurs! På denna låtskrivarkurs får du bland annat lära dig: 

 • Att få igång din kreativa sida 
 • Ge uttryck för dina tankar och känslor 
 • Hur du hamnar i flow writing 
 • Hitta ditt personliga uttryck 
 • Olika berättarstilar, rim och poesi 
 • Låtarnas uppbyggnad – hur du skapar refräng, vers, riff, brygga, stick och solo 

Kursledaren Sofia Ekberg har undervisat i låtskrivning sedan 2008. Hon har tidigare släppt egna plattor och turnerat i Sverige, USA, Danmark och andra länder med sin musik. 

Läs mer


10

Skrivretreat med yoga

Litterära konsulter

📍    Plats: Västra Götaland

⏱️   Längd: 3 dagar

💰   Kostnad: 2 200 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 3 recensioner)

Om kursen

Hur låter det att få skriva och utföra ett yogapass under samma dag? Det är just vad du får uppleva på detta skrivretreat! Dagen börjar med att du som kursdeltagare får arbeta självständigt med eget skrivande med stöd från kursledare och skrivarkollegor. Därefter är det välkommet att läsa upp texter och få feedback. Till slut avslutas dagen med ett yogapass som är anpassat för alla nivåer. 

De som håller i kursen är Viveca Österman, diplomerad lektör, författare och skrivkursledare och Sara Svensson, diplomerad lektör, skrivkursledare och yogainstruktör. 

Läs mer


Letar du efter andra skrivarkurser?

Du kan söka fritt och hitta över 100 kurser inom skrivande på kurser.se. Filtrera kurser utifrån utbildningsform, plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök kurser

Listan innehåller publicerade kurser på kurser.se inom kategorin skrivarkurs och är baserad på antal sidvisningar under perioden 01-10-2022 till 30-09-2023. Observera att kursinformationen kan ändras hos respektive kursarrangör över tid.


Annonser