Bli en del av en digital författargemenskap och kom i gång med ditt manus – nybörjare

Längd
40 timmar
Pris
3 500 SEK
Nästa kurstillfälle
27 februari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
40 timmar
Pris
3 500 SEK
Nästa kurstillfälle
27 februari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Bli en del av en digital författargemenskap och kom i gång med ditt manus

Har du en längtan efter att skriva en bok och hitta skrivvänner som kan peppa dig längs med vägen? Den här distanskursen kommer ge dig de förutsättningar du behöver för att lyckas med ditt skrivprojekt - även om du saknar förkunskaper!

Kursen hålls av Helena Unée och Ida Fryklund, som tillsammans har en bred bakgrund inom skrivande, pedagogik och marknadsföring. Helena är specialpedagog och författare till åtta utgivna titlar inom barn-, ungdoms- samt spänningsgenren. Ida har en lång erfarenhet inom kommunikation och marknadsföring, och har skrivit sju feelgood-böcker (varav tre kommer att publiceras under 2024). Tillsammans kommer de att se till att du får de viktiga verktyg du behöver för att slutföra ditt skönlitterära manus.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

27 februari, 2024

  • Kurs
  • Distans

Upplägg

Kursen innehåller ett antal digitala träffar med kursledare samt övriga deltagare. Mellan träffarna får du studiematerial som innehåller både teori och praktiska övningar. Övningarna skickas till dig enligt ett antal utsatta datum (se nedan) och det kommer att finnas gott om tid för dig att gå igenom det i egen takt. Kursen kommer att pågå under 12 veckor och innehåller 12 olika moduler som skickas till dig.

Delar som kommer att beröras under kursen:

1. Kick-starta ditt skrivande:Kom i gång med ditt skrivande genom att bland annat flödesskriva och göra inspirationsövningar.

2. Tankekartor och dramaturgiska kurvor:Arbeta med dramaturgiska kurvor och olika tankekartor.

3. Inspiration:Finn skrivinspiration och det kreativa flödet i skrivandet.

4. Berättarperspektiv:Det du behöver ta hänsyn till när du ska bestämma din historias berättarperspektiv.

5. Synopsis:Vad ett synopsis innebär och hur du skapar ett sådant. 6. Research Vad begreppet research innebär och hur det går till.

7. Gestaltning:Hur du kan måla upp din berättelse och ge läsaren inre bilder.

8. Miljöbeskrivningar:Tips på hur du gör för att låta miljön bli en del av texten.

9. Sidohistorier och sidokaraktärer:Hur du använder dig av sidokaraktärer och sidohistorier för att lyfta din berättelse ytterligare.

10. Att känna gemenskap i en hobby som innebär mycket ensamarbete:Här får du stöttning inom digitala nätverk och hur du kan finna fler skrivvänner online.

11. Färdigheter och tekniker för ditt manusutvecklande:Råd och stöd som du kan använda dig av för att få ditt manus att lyfta.

12. Hur kommer du i mål med sitt manus?Att slutföra processen, fast det ibland känns tungt och tiden är knapp, kan vara svårt. Här får du vägledning att ro ditt projekt i hamn.

Varje modul kommer även innehålla en blandning av studietext samt övningar att utföra på egen hand. Under de fem live-träffarna går kursledarna in mer på utvalda detaljer av vardera modul, svara på frågor och vägleder er genom gemensamma övningar. Kursen kommer pågå från den27 februari till den 21 maj.

Innan vi drar igång kursen så kommer du att få information via en kallelse med information om plattformar och länkar.

Kursledare

Helena Unée

-Skrivandet är som att andas för mig. Det skänker mig så mycket kraft och glädje som jag gärna delar med mig av.

Ida Axelsson Fryklund

-Jag vill dela med mig av det jag lärt mig under mina år som författare och kommunikatör, samt ge dig den motivation du behöver för att nå dina drömmar.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Bli en del av en digital författargemenskap och kom i gång med ditt manus – nybörjare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Folkuniversitetet Västerbotten
Nygatan 43
903 30

Ny kunskap öppnar dörren till lycka och välmående Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen....

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Västerbotten

Highlights