Kurser i copywriting

Kommunikativa och säljande texter för olika medier

Drömmer du om att jobba med copywriting och kunna skriva säljande text? Här hittar du kurser i copywriting som breddar ditt skrivande och ger dig nya infallsvinklar i textarbetet. Copywriting är effektivt när du vill få läsaren att agera.
Visar 1-9 av 9 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-9 av 9 träffar
 

Mer om kurser inom copywritning

Copywriting handlar om att ta fram en text som på bästa sätt förmedlar rätt budskap och beskriver en person, företag, åsikt eller idé. Copywriting är en mediaoberoende kommunikation och kan tillämpas i bland annat tryckt material, till exempel tidningar, broschyrer och affischer, eller i tv, radio och på webben. Förutom att skriva själva texten är en copywriter även med när idén för kommunikationsinsatsen skapas. Syftet med copywriting kan vara att få läsaren, lyssnaren eller tittaren att agera, till exempel genom att köpa en produkt eller prenumerera på ett nyhetsbrev.

I copywriting ligger essensen i val av ord som harmonierar och skapar en bra känsla. Det är inte ovanligt att det avsiktligt görs skrivfel för att få texten att se mer lockande och tilltalande ut. Som copywriter kan du jobba med att skriva reklamtexter, rubriker i tidningar och magasin.

Kurser inom Copwritning i Stockholm

Kurser inom Copwritning på distans

Att jobba som copywriter

En copywriter (reklamskribent) jobbar på en reklambyrå, webbyrå, kommunikationsavdelning eller liknande, antingen inhouse på företaget eller som frilansare. Som copywriter arbetar du ofta i grupp tillsammans med en projektledare och en art director (AD). En copywriters uppgift är att framställa texten utifrån den kommunikationsidé som tagits fram tillsammans med art directorn. Det färdiga materialet som en copywriter har tagit fram kan du till exempel se i en nyhetstidning, magasin, reklamfilm, broschyr, utomhusreklam eller på bussar, tåg och hemsidor. 

Vad du får lära dig i din copywriter-kurs

I din kurs inom copywriting kommer du utveckla dina kunskaper i copywriting och ge dig ökad förståelse vad en copywriters yrke går ut på. Du kommer få lära dig hur du kan vinkla din skrivning efter syfte och målgrupp. Kurser inom copywriting passar dig som redan arbetar inom yrket men även dig som är helt ny och vill lära dig copywriting. 

Yrken efter avslutade copywritning-kurser

Efter du har avslutat din kurs kan du arbeta inom de flesta branscherna, till exempel inom kommunikationsbranschen, inhouse eller på en reklambyrå som en junior copywriter. 

Exempel på yrkestitlar efter avslutad kurs

  • Skribent
  • Junior copywriter på reklambyrå
  • Junior copywriter på inhouseavdelning
  • Junior copywriter
  • Kommunikatör
  • Marknadsförare
Jämför kurser