Visa kurser.se som: Mobil
Visar 1-16 av 16 träffar
 

CopywritingCopywriting handlar om att ta fram en text som på bästa sätt förmedlar rätt budskap och beskriver en person, företag, åsikt eller idé. Copywriting är en mediaoberoende kommunikation och kan tillämpas i bland annat tryckt material, till exempel tidningar, broschyrer och affischer, eller i tv, radio och på webben. Förutom att skriva själva texten är en copywriter även med när idén för kommunikationsinsatsen skapas. Syftet med copywriting kan vara att få läsaren, lyssnaren eller tittaren att agera, till exempel genom att köpa en produkt eller prenumerera på ett nyhetsbrev.

I copywriting ligger essensen i val av ord som harmonierar och skapar en bra känsla. Det är inte ovanligt att det avsiktligt görs skrivfel för att få texten att se mer lockande och tilltalande ut. Som copywriter kan du jobba med att skriva reklamtexter, rubriker i tidningar och magasin.

Att jobba som copywriter

En copywriter (reklamskribent) jobbar på en reklambyrå, webbyrå, kommunikationsavdelning eller liknande, antingen inhouse på företaget eller som frilansare. Som copywriter arbetar du ofta i grupp tillsammans med en projektledare och en art director (AD). En copywriters uppgift är att framställa texten utifrån den kommunikationsidé som tagits fram tillsammans med art directorn. Det färdiga materialet som en copywriter har tagit fram kan du till exempel se i en nyhetstidning, magasin, reklamfilm, broschyr, utomhusreklam eller på bussar, tåg och hemsidor. 

Jämför kurser