Visar 1-13 av 13 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-13 av 13 träffar

Mer om skrivarkurs i Göteborg

Att skriva i sig är något som är svårt för vissa och lättare för andra. Men oavsett om det faller sig naturligt eller ej finns det mycket att lära av en skrivarkurs. Vill du skriva en bok kan det vara bra att ta flera olika skrivarkurser. Att skriva en bok är inget som görs i en handvändning. Det krävs planering och mycket kreativitet. Det som en skrivarkurs kan erbjuda förutom olika tips i den kreativa processen är återkoppling på texterna du skriver. I Göteborg hittar du många olika skrivarkurser för olika nivåer och erfarenheter.

Att skriva i arbetet eller som hobby

Om du istället arbetar med kommunikation kan en skrivarkurs hjälpa dig att effektivisera ditt arbete. Du kan lära dig att skriva tydligare, kortare texter och kanske öka tempot. Det som är genomgående för alla skrivarkurser är att de gör det roligare att skriva. En skrivarkurs ökar motivationen och gör ditt skrivande enklare och mer naturligt. I Göteborg finns det skrivarkurser för de flesta. Vill du inte hålla till inne i staden kan du njuta av vackra, kreativa miljöer i närliggande natursköna områden.

Olika skrivarkurser

Oavsett om du har ett större syfte med ditt skrivande eller bara har det som hobby så finns kurser för dig. Vissa kurser är några timmar medan andra är en hel helg inkl. övernattning. Kurserna har olika fokus och krav på tidigare erfarenhet. Här är några olika moment som kan ingå i din skrivarkurs: 

  • Dramaturgi: För att strukturera upp ditt material och få ett bra flyt krävs en god dramaturgi. Detta är viktigt för att få läsaren att leva sig in i texten och här får du lära dig mer hur du kan bygga upp detta. 
  • Bildkort: Du kan öva ditt skrivande genom att testa ett lekfullt och kravlöst skrivande utifrån ett bildkort. Du får på så sätt använda din kreativitet och fantasi för att skapa en berättande text.
  • Längre skrivprojekt: För dig som har ett större skrivprojekt (exempelvis en bok) så finns det kurser anpassade just för detta. Här ingår skrivövningar för att träna upp ditt kreativa skrivandet runt miljö, karaktärer och händelser. 
  • Spänning och sanning: För dig som vill lära dig mer om två viktiga teman i det kreativa skrivandet: spänning och sanning. Här får du lära dig mer om olika genrer och byggstenarna i skrivandet. 

När du hittat den skrivarkurs som passar dig kan du enkelt göra en intresseanmälan för att få mer information.

Jämför kurser
Mer inom området