Skriv poesi – våga skriv!

Längd
12 timmar
Pris
1 575 SEK
Nästa kurstillfälle
3 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar
Pris
1 575 SEK
Nästa kurstillfälle
3 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Nyfiken på att skriva poesi? Glöm bilden av att poesi skulle vara svårtillgängligt, avancerat eller elitistiskt och upptäck poesins alla uttryck och former.

Vi har kanske aldrig varit så omgärdade av poesi som vi är idag; till exempel har ofta musik låttexter som använder sig av både bundet versmått och rim – alldeles utan att vi tänker på det. På den här kursen provar vi både ny och klassisk poesi!

Mål
Kursens mål är att du ska få med dig grunder och övningar för att komma igång med poesi, och bli inspirerad till fortsatt skrivande på egen hand, och kanske i nya former. Poesi kan du använda i dikter, dagboksskrivande, tal, låttexter, rim och mycket annat.

Målgrupp
Kursen riktar sig till dig som är nyfiken på att experimentera med poesi. Inga förkunskaper krävs.

Innehåll och arbetssätt
Att skriva poesi är att öva på att säga mycket med få ord. Det kan vara ett förlösande sätt att fånga komplexa känslor och upplevelser på bara några rader, men kan också vara ett närmast matematiskt pusslande och problemlösande när man försöker få rytmen att gå ihop.

Vi kommer att gå igenom rim och rytm för klassiska versmått som knittel och haiku, men också ägna oss åt modern fri diktning där ens egen känsla styr uttrycket. 

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

3 oktober, 2023

  • Kurs
  • Göteborg
Folkuniversitetet Göteborg
Box 2542, Norra Allégatan 6
403 17 Göteborg

Allt började med en kurs. Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Hos oss väljer...

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Göteborg

Highlights