Skriv roman och novell

Längd
32 timmar
Pris
3 975 SEK
Nästa kurstillfälle
3 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
32 timmar
Pris
3 975 SEK
Nästa kurstillfälle
3 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Vill du skriva en roman eller novell? Denna kurs ger dig inspiration och grundläggande kunskaper så att du kan utvecklas i ditt skrivande.

Målgrupp

Du skriver prosa. Du vill utvecklas, kanske få ihop en hel roman. Då är det här kursen för dig.

Mål

Målet är att du ska utveckla ditt skrivande. Du ska lära dig att se dina och andras texter tydligare och på så sätt bli en vassare skribent. Vi ska också ha roligt och inspirera varandra i gruppen.

Innehåll och arbetssätt

Vi inleder kursen med att skriva ett synopsis till en novell eller ett längre romanprojekt. Det kan vara något du har velat skriva länge, eller något du kommer på i skrivande stund.

Vid varje kurstillfälle betar vi av grundläggande skrivmoment, exempelvis karaktärsförteckning, dialog, gestaltning, perspektiv och tempus. Du har möjlighet att koppla detta till ditt synopsis och på det sättet samla stoff till ditt skrivprojekt.

Efter hand som kursen fortlöper, växlar vi fokus från skrivövningar till att ge respons på varandras texter. Här har du möjlighet att ta få konstruktiv kritik på valda delar av ditt projekt. Under detta moment hjälps vi åt att ytterligare fundera över skrivandets hantverk och hur det påverkar den skrivna texten.

Vi tittar även på texter av etablerade författare för att kanske sno ett och annat yrkesknep av dem.

Kursen ger en god draghjälp åt den som vill ägna sig åt ett mer aktivt skrivande. Du kommer att lämna kursen med ett material som du kan arbeta vidare med på egen hand, eller på någon av Folkuniversitets andra kurser.

Litteratur/material

Kursledarens eget material samt de texter deltagarna producerar under kursen, till exempel övningar, noveller och påbörjade romanprojekt.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

3 oktober, 2024

  • Kurs
  • Göteborg
  • Svenska
Folkuniversitetet Göteborg
Box 2542, Norra Allégatan 6
403 17 Göteborg

Allt började med en kurs. Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Hos oss väljer...

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Göteborg

Highlights