Författarkurser

Bara början på ditt författarskap

En författarkurs passar dig som vill lära dig skriva och kanske planerar att ge ut en bok. Författarkurser finns för olika nivåer och ambitioner, från nybörjare till redan etablerade författare. Få inspiration och utveckla ditt skrivande.
Visar 1-18 av 18 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-18 av 18 träffar
 

Drömmer du om att bli författare, men tycker att det är svårt att veta vart du ska börja? Då kan en författarkurs vara helt rätt för dig. Det finns ett stort utbud att välja bland, så utgå från vad som intresserar dig och vad du vill utveckla. Kanske älskar du att skriva, men saknar erfarenhet från att göra det i en mer organiserad form? Då kan en grundläggande skrivkurs kanske vara det du behöver för att få verktyg att använda i skrivprocessen. 

För den mer vana skribenten finns det kurser som snarare hjälper dig att hitta rätt litterära form och genre. Är det de målande romanerna som lockar eller kanske de mer effektivt skrivna novellerna som passar dig bäst? Det finns också fler användbara kurser för dig som vill hitta rätt verktyg för att exempelvis bygga dramaturgin i en deckare.


Vad får du ut av en författarkurs?

Under en författarkurs har du möjlighet att utveckla ditt skrivande tillsammans med andra. Inget är så utvecklande som att få feedback på det du skriver, både från en erfaren kursledare eller från andra kursdeltagare. De flesta författarkurser syftar till att du ska komma igång med ditt skrivandet eller hitta ny inspiration till vad du ska skriva om. Det handlar om att våga skriva och inte vara rädd för att göra fel – att övertänka det man skriver brukar istället kunna begränsa kreativiteten, så låt det flöda.

Den skrivteknik som du lär dig under en författarkurs ger dig goda förutsättningar för att lyckas med ditt skrivande. Tekniken lär du dig genom olika skrivövningar där du steg för steg bygger upp en verktygslåda som författare. När du behärskar tekniken så får du större självförtroende när du skriver och du kommer märka hur du lättare kommer in i skrivflödet.

Exempel på skrivövningar i en författarkurs:

  • Dramaturgi
  • Berättarteknik
  • Miljöskildring
  • Karaktärsuppbyggnad
  • Dialog

Under en författarkurs får du lära du dig också hur du disposition av en roman eller novell av skönlitterär stil. Skrivarkursen fokuserar bland annat på att lära dig måla upp karaktärer och miljöer. En viktig ingrediens i en lyckad roman är ofta tempoväxling i språk och dramaturgi. 

Är du intresserad av att istället skriva dikter? Kika in alla poesi kurser här.

Det finns flera kursarrangörer att välja mellan så att du själv kan kan välja om du exempelvis vill vara en del av en större grupp eller en mindre grupp. Kurslängderna varierar också mellan olika kurser och arrangörer så jämför gärna i listan ovan för att hitta det som passar dig bäst!

Jämför kurser
Skrivarkurser med Författarskola.se

Författarskola.se erbjuder skrivarkurser för både nybörjare och erfarna skribenter. Här reflekterar två tidigare kursdeltagare över vad skrivarkurserna har gett dem.

Läs mer