Visa kurser.se som: Mobil
Visar 1-20 av 25 träffar
12

Under en författarkurs har du möjlighet att utveckla ditt skrivande tillsammans med andra. Inget är så utvecklande som att få feedback på det man skriver, både från en erfaren kursledare och andra kursdeltagare. De flesta författarkurserna syftar till att du ska komma igång med skrivandet eller hitta ny inspiration till vad du ska skriva om. Det handlar om att våga skriva och inte vara rädd för att göra fel.

Den skrivteknik som du lär dig under en författarkurs ger dig goda förutsättningar för att lyckas med ditt skrivande. Tekniken lär du dig genom olika skrivövningar där du steg för steg bygger upp en verktygslåda som författare. När du behärskar tekniken så får du större självförtroende när du skriver och du kommer märka hur skrivflödet flyter på betydligt enklare.

Exempel på skrivövningar i en författarkurs:

  • Dramaturgi
  • Berättarteknik
  • Miljöskildring
  • Karaktärsuppbyggnad
  • Dialog

I författarkurser lär du dig göra en disposition av en roman eller novell av skönlitterär stil. Skrivarkursen fokuserar bland annat på att lära dig måla upp karaktärer och miljöer. En viktig ingrediens i en lyckad roman är tempoväxling i språk och dramaturgi. 

Är du intresserad av att istället skriva dikter? Kika in alla poesi kurser här.

Jämför kurser
Skrivarkurser med Författarskola.se

Författarskola.se erbjuder skrivarkurser för både nybörjare och erfarna skribenter. Här reflekterar två tidigare kursdeltagare över vad skrivarkurserna har gett dem.

Läs mer