Visa kurser.se som: Mobil

Skriv för ditt eget välmående

Fridhems Folkhögskola
Kursinformation
Svalöv
5 dagar
5 100 SEK

Kursbeskrivning

Med yoga, meditation och mindfulness som verktyg vill handledarna förlösa kreativitet i skrivandet, förstärka välmående och berika människors liv. Varje dag har ett eller flera teman där vi väver ihop yoga, meditation, mindfulness med skrivövningar.

Vi i samarbetar både i yogan och skrivandet. Stina leder yoga och Karolina leder skrivandet men vi är hela tiden två och stöttar varandra och lyhörda för gruppdeltagarna och deras behov.

Exempel på teman är:

  • Flödesskrivning – Yogapass i flöde
  • Skrivövning karaktärsfördjupning – Yogapass där vi tillägnar passet till någon
  • Skrivövning få med alla sinnen – Mindfulnesspromenad
  • Skrivövning miljöbeskrivning – Mindfulness/meditation
  • Skrivövning perspektiv, konflikt beskriven från två perspektiv – Yogafilosofi pass med andning, en del i alltet, kanske i par
  • Skrivövning om konflikt, hur man får läsaren att läsa vidare – Kärleksmeditation till sig själv och andra
  • Skrivövning dialog – Yogapass med speglingsövningar
  • Skrivövning besjälning och symbolik – Yogapass med själen i centrum

Praktisk info

Fridhems folkhögskola ligger på den skånska slätten i byn Svalöv. Sedan år 2000 producerar vi sommarveckor med spännande kurser, god mat och underbar kvällsunderhållning.

Kostnad undervisningen är finansierad via statsbidrag och avgiftsfri för kursdeltagaren. Det du betalar för är kost och logi. För vissa kurser tillkommer materialkostnader, dessa specificeras i så fall i välkomstbrevet som skickas ut i april. Eftersom Fridhem är en internatskola prioriterar vi boende kursdeltagare vid antagning. Om du bor i närheten kan du bo hemma och då får du en rabatt på 1200 kr.

Inkvartering som gäst på skolan bor du alltid i enkelrum. Om du vill garantera dig ett rum med dusch och toalett betalar du 500 kr extra (endast toalett 300 kr extra). Först till kvarn gäller. Vi har även tillgång till några dubbelrum om så önskas. Handdukar och lakan ingår.

Måltider varje dag serveras det frukost, förmiddagsfika, lunchbuffé med smårätter och sallader, efter-middagsfika och en vällagad middag. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ att tillgå. Du kan dess-utom köpa plockmat i baren om kvällarna och ta dig en öl eller ett glas vin. Meddela redan vid ansökan om du har några matallergier.

Kursanmälan det finns ett begränsat antal platser för varje kurs och för det mesta gäller löpande antagningar. Anmäl dig via internet eller skicka ett brev till oss. Anmälan är bindande. Vid avbeställning senare än 14 dagar före kursen debiteras 1000 kr. Avbeställning måste alltid ske skriftligt.

Kontakt Om du har några frågor om våra kurser, tveka inte att ringa 0418-446000 eller mejla skolan.

Handledare:

Handledare är Stina Willquist och Karolina Orrhede.

Karolina är anställd på IKEA men har också gett ut två deckare på sitt eget förlag Jomiax. Är utbildad skrivpedagog från Skurups Folkhögskola och har även gått Sörängens skrivarlinje i två år.

Stina arbetar med att stärka människor genom sitt företag Alegría Hälsa och Utbildning AB. Det gör hon genom att hålla kurser och föreläsningar samt skriver läroböcker om friskvård och hälsa. Läs mer på alegriahou.se

Kostnader

5100 kr för kost och logi

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skriv för ditt eget välmående.

Fridhems Folkhögskola

Sommarkurser Fridhems Folkhögskola

Fridhems Folkhögskola

PRAKTISKT Fridhems Folkhögskola ligger på den skånska slätten i byn Svalöv. För tjugonde året i rad producerar vi sommarveckor med spännande kurser, god mat och underbar kvällsunderhållning. Kostnad undervisningen är finansierad via statsbidrag och avgiftsfri för kursdeltagaren. Det du betalar...


Läs mer och visa alla kurser med Fridhems Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Fridhems Folkhögskola

Fridhems Folkhögskola

Rönnebergsvägen 10, Box 123
268 22 Svalöv

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skriv för ditt eget välmående!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 30 recensioner.
Läs recensioner