Visa kurser.se som: Mobil

Att skriva krönikor och kåserier

Fridhems Folkhögskola
Kursinformation
Svalöv
5 dagar
5 100 SEK

Kursbeskrivning

Vill du kunna skriva roliga kåserier och intressanta och personliga krönikor? Välkommen till en vecka med mycket skriv och skratt!

Hur skriver man kort och effektivt så att texten blir lätt att ta till sig, men samtidigt tankeväckande och svår att glömma? Det ska vi träna på.

Med enkla skrivövningar får vi fart på kreativiteten och idéerna. Korta snabba övningar varvas med längre tid för eget skrivande.

I grupp läser vi varandras texter, diskuterar dem och ger feedback. Du får verktyg för att hantera dina texter och hjälp att hitta fram till din egen stil och språk.

Vi diskuterar vad som gör en krönika eller ett kåseri läsvärt och intressant. Hur fångar vi läsaren? Vad är roligt? Hur skriver man personligt utan att bli privat? Vi studerar nya och gamla skribenter och lär oss vilka tekniker våra förebilder använder.

När veckan är slut har du förhoppningsvis skrivit flera spännande texter och har idéer och verktyg för många fler.

Kursen vänder sig till dig som vill öva på att skriva intressanta texter, oavsett om de är för en tidning, ett föreningsblad, kortare anföranden, en egen blogg eller kanske för vännerna på Facebook.

Praktisk info

Fridhems folkhögskola ligger på den skånska slätten i byn Svalöv. Sedan år 2000 producerar vi sommarveckor med spännande kurser, god mat och underbar kvällsunderhållning.

Kostnad undervisningen är finansierad via statsbidrag och avgiftsfri för kursdeltagaren. Det du betalar för är kost och logi. För vissa kurser tillkommer materialkostnader, dessa specificeras i så fall i välkomstbrevet som skickas ut i april. Eftersom Fridhem är en internatskola prioriterar vi boende kursdeltagare vid antagning. Om du bor i närheten kan du bo hemma och då får du en rabatt på 1200 kr.

Inkvartering som gäst på skolan bor du alltid i enkelrum. Om du vill garantera dig ett rum med dusch och toalett betalar du 500 kr extra (endast toalett 300 kr extra). Först till kvarn gäller. Vi har även tillgång till några dubbelrum om så önskas. Handdukar och lakan ingår.

Måltider varje dag serveras det frukost, förmiddagsfika, lunchbuffé med smårätter och sallader, efter-middagsfika och en vällagad middag. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ att tillgå. Du kan dess-utom köpa plockmat i baren om kvällarna och ta dig en öl eller ett glas vin. Meddela redan vid ansökan om du har några matallergier.

Kursanmälan det finns ett begränsat antal platser för varje kurs och för det mesta gäller löpande antagningar. Anmäl dig via internet eller skicka ett brev till oss. Anmälan är bindande. Vid avbeställning senare än 14 dagar före kursen debiteras 1000 kr. Avbeställning måste alltid ske skriftligt.

Kontakt Om du har några frågor om våra kurser, tveka inte att ringa 0418-446000 eller mejla skolan.

Handledare:

Kursledare är Olle Svalander, författare, journalist och bloggare. Han har skrivit och publicerat ett flertal romaner och faktaböcker och skrivit krönikor i Metro och ett flertal dagstidningar. Han har under fem år arbetat som lärare i kreativt skrivande på Fridhems folkhögskola.

Kostnader

5100 kr för kost och logi

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Att skriva krönikor och kåserier.

Fridhems Folkhögskola

Sommarkurser Fridhems Folkhögskola

Fridhems Folkhögskola

PRAKTISKT Fridhems Folkhögskola ligger på den skånska slätten i byn Svalöv. För tjugonde året i rad producerar vi sommarveckor med spännande kurser, god mat och underbar kvällsunderhållning. Kostnad undervisningen är finansierad via statsbidrag och avgiftsfri för kursdeltagaren. Det du betalar...


Läs mer och visa alla kurser med Fridhems Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Fridhems Folkhögskola

Fridhems Folkhögskola

Rönnebergsvägen 10, Box 123
268 22 Svalöv

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Att skriva krönikor och kåserier!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 30 recensioner.
Läs recensioner