Visa kurser.se som: Mobil

Sånglektioner på folkuniversitetet

Folkuniversitetet Stockholm
Längd: Varierande kurslängd
Plats: Stockholm
Startdatum: Löpande kursstarter

Info om Sånglektioner på folkuniversitetet

Sångensemble

Det här är en populär sångkurs för dig som helt enkelt gillar att sjunga och känner att du vill utveckla din röst och prova på olika musikstilar. Här provar du genrer som bland annat visor, pop, rock, jazz, schlager och musikal. I kursen ingår grundläggande sång- och röstteknik.

På våra sångkurser sjunger vi i grupp där deltagarantalet är mellan 6-15 stycken. Betoningen ligger på ensemblesång (d.v.s. att alla sjunger tillsammans) med möjlighet till individuell coachning. Repertoaren är blandad, här finns något för alla smaker. Välkommen att utveckla dina röstresurser!

Målet med kursen är att våga sjunga, att utveckla sin röst och bli trygg i den, att lära sig grundläggande sångteknik.

Fortsättningsmöjligheter

Alla våra sångkurser erbjuder fortsättningsnivåer där du kan arbeta vidare med att utveckla din röst. Vill du lära dig att kompa dig själv har vi kurser i både gitarr och piano.

Innehåll

Vi arbetar med grundläggande sångteknik. Vi går igenom hur man använder kroppen vid sång, andning, stöd. Vi lär oss värma upp rösten och använda den på olika sätt. Vi lär oss grunderna i musik genom olika övningar och provar enklare stämsång.

Vi provar att sjunga låtar från olika genrer, vilket ger en bra repertoarkännedom. Vi kommer även att arbeta en del med texttolkning och uttryck.

Kursledaren tar stor hänsyn till gruppens sammansättning och önskemål.

Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Stockholm

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet Stockholm


Kungstensgatan 45
102 39 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.folkuniversitetet.se

Kontakta