Kursinformation
Stockholm
Varierande kurslängd
Löpande kursstarter

Kursbeskrivning

Arkitekturkurs

Här är en kurs för dig som vill ha en introduktion till ämnet arkitektur. Du får både handledning i arkitekturskapande på en grundläggande nivå och ur ett samtidsperspektiv.

Mål
Efter genomgången kurs har kursdeltagaren fått förutsättningar för att:

  • Känna igen, tolka och förstå bakomliggande faktorer som påverkar upplevelsen av en byggnad eller en plats i staden.
  • Förstå en byggnad och dess arkitektur genom ritningar.
  • Skissa fram en idé till en byggnad.
  • Få en förståelse för arkitektyrket och hur du söker dig vidare.

 

Kursinnehåll

Vi arbetar med grundläggande ritteknik, praktisk skissteknik och modellbyggande. Arkitekturkursen är indelad i två delar, en orienterande och en skapande. Den orienterande delen ger en inblick i arkitekturämnet och de villkor som omger skapandet av arkitektur. Den skapande delen fokuserar på det inledande konceptarbetet då ett hus tar form. Ett av kurstillfällena är förlagt till biblioteket på ArkDes, som är ett specialbibliotek i arkitektur öppet för alla. Efter kurstillfället finns möjlighet att stanna kvar och se den pågående utställningen. Datum meddelas vid kursstart. Gästföreläsning av arkitektfirman Tengbom.

ArkDes på Skeppsholmen är Sveriges nationella centrum för arkitektur och design, ett museum, ett kunskapscenter och en arena för debatt och diskussion om framtidens arkitektur och design.

Målgrupp

Du ska vilja uttrycka tankar och idéer med ord, bilder och skisser. Dator får användas vid kursen men är inget krav. Kurslitteraturen är på engelska.

Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Stockholm

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45
102 39 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Arkitektur!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner