Kommunikationskurser på Poppius

Nästa kurstillfälle
Löpande kursstarter se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Nästa kurstillfälle
Löpande kursstarter se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Poppius – Skandinaviens äldsta journalistskola

Poppius är Skandinaviens äldsta journalistskola och vänder sig till dig som vill arbeta med journalistik eller kommunikation i vid bemärkelse. Vi erbjuder yrkesförberedande terminskurser för den som vill bli webbredaktör eller journalist. Vi har även kurser för dig som vill skriva bättre, lyfta innehållet eller förfina ditt skrivande.

På Poppius tror vi på en undervisningsform där man varvar teori med praktiskt arbete. Det bästa sättet att lära är genom att göra, att diskutera, få återkoppling på det du levererat och få konkreta råd och tips från kursledarna.

Våra kurser ger en bred introduktion till yrket och en grund för den som vill arbeta som journalist, webbredaktör eller kommunikatör.

Poppius erbjuder även utbildningar inom exempelvis podcast, att skriva manus för webbkurser–e-learning och skriva opinion och debatt.

Skolan startades av journalisten Set Poppius 1947 och har ett gott rykte i branschen. Det är många som pluggat journalistik på Poppius genom åren och som i dag arbetar på redaktioner runt om i landet!

Skolan drivs av en stiftelse utan vinstintressen och finansieras helt av kursavgifter. Från årsskiftet 22/23 drivs Poppius i samarbete med Folkuniversitetet.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Löpande kursstarter

  • Kurs
  • Stockholm
Folkuniversitetet Stockholm
Kungstensgatan 45
102 39 Stockholm

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen....

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Stockholm

Highlights