Silversmide

Längd
Varierande kurslängd
Nästa kurstillfälle
Löpande kursstarter se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
Varierande kurslängd
Nästa kurstillfälle
Löpande kursstarter se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kurser i silversmide / smyckestillverkning

Är du intresserad av silversmide och har du idéer som du vill förverkliga? Här har du möjlighet att designa och skapa dina egna smycken eller andra föremål.

På kursen skapar du ett eller flera föremål efter egna idéer och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.

Kursinnehåll
Du kommer att arbeta med filning, sågning, lödning och materialförflyttning. Nybörjare börjar med att göra ett mindre föremål, exempelvis ett smycke. Lämpligt som första projekt är att göra en ring eftersom den processen involverar alla grundläggande moment inom silversmide. Du som redan har erfarenhet gör mer avancerade eller större föremål och kan arbeta med dekorationer i andra metaller eller med olika inlägg (exempelvis av stenar).

Material
Materialet köper du hos oss till ett självkostnadspris. Främst arbetar vi i silver men om du vill kan du också arbeta i andra metaller som exempelvis mässing eller koppar.

Undervisningsform/kursupplägg
Gruppen består av 8-12 deltagare. Arbetet sker självständigt under ledarens handledning.

Utvecklingsmöjligheter
Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Metallinjen eller Smyckeslinjen.

Kursledare
Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Löpande kursstarter

  • Kurs
  • Stockholm

Målgrupp

Kursen passar både nybörjare och den som redan har stor erfarenhet av silversmide.

Folkuniversitetet Stockholm
Kungstensgatan 45
102 39 Stockholm

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen....

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Stockholm

Highlights