Skulptur

Längd
Varierande kurslängd
Nästa kurstillfälle
Löpande kursstarter se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
Varierande kurslängd
Nästa kurstillfälle
Löpande kursstarter se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kurser i skulptur

Förstå och upplev tredimensionell form genom att skulptera. På skulpturkurserna arbetar vi med olika material som lera, gips eller vax. I vissa kurser arbetar vi med levande modeller, i andra gjuter vi i formar.

På en skulpturkurs får du utveckla din konstnärliga förmåga och fokusera på att hitta ett eget uttryck. Vi analyserar formspråk och skulpturala uttryck. Lär dig att skulptera i olika material, gjuttekniker och formtagning. Upplev hur härligt det är att skulptera.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Löpande kursstarter

  • Kurs
  • Stockholm

Fortsättningsmöjligheter

Om du vill fördjupa dig i skulptur är du välkommen till vår längre kurs på fredagsförmiddagar eller till vår kurs Fri Skulptur, också den på fredagar. Att skulptera är dessutom en bra träning för all konstnärlig verksamhet. Du kan därför också fortsätta med kroki- eller olika tecknings- och målerikurser. 

Målgrupp

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av skulptur, kursen passar både nybörjare och de som är mer erfarna.

Folkuniversitetet Stockholm
Kungstensgatan 45
102 39 Stockholm

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen....

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Stockholm

Highlights