Visa kurser.se som: Mobil

Att skriva sitt liv

Folkuniversitetet Stockholm
Kursinformation
Plats: Stockholm
Längd: Varierande kurslängd
Startdatum: Löpande kursstarter

Kursbeskrivning

Skrivarkurs - att skriva sitt liv!

  • Berättarperspektiv
  • Dialog
  • Gestaltning
  • Berättelsens struktur

Har du en intressant historia att berätta, baserad på egna erfarenheter? Vill du berätta om ditt liv för barn och barnbarn? Har du en släkting du vill skriva om? På Skrivarakademin arbetar du i en liten grupp om max nio personer. Du lär dig hur man gestaltar en berättelse ur verkliga livet och hittar en egen form för den. På skrivarkursen gör du lärorika skrivövningar, diskuterar texter och tar del av föreläsningar.

Kursupplägg
Att arbeta med eget material, det vill säga med material man hämtar ur sitt eget liv, är en utmaning. Verktyget för allt skrivande är jaget. Det är inte gåspennor eller kulspetspennor eller datorer som skriver våra berättelser: det gör vi själva och vi använder vårt sätt att se världen som verktyg. Men när verktyget och arbetsmaterialet bägge består av ett jag börjar en spännande process. Välkommen att vara med!

Målgrupp

Skrivarkursen vänder sig till dig som vill arbeta med ett biografiskt/självbiografiskt material. Du kanske redan har en del material som du behöver hjälp med att strukturera och sortera. Eller så har du just påbörjat eller börjat skissa på ett sådant arbete. Du ansöker med en kort personlig motivering till varför du vill gå kursen.

Kursledare

Inga-Lina Lindqvist debuterade 1994 med diktsamlingen Änglaspår som följdes av Hjärtliga hälsningar, 1996. I april 2004 utkom Avdelningen för påhittade föremål, den andra delen i en serie jag berättelser som inleddes med Om du bara visste ur vilken bråte dikter växer utan att skämmas, 2002. 2007 romandebuterade hon med Mirakelkuren och hösten 2008 utkom fortsättningen Drottningflickan.

Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Stockholm

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Stockholm

Folkuniversitetet Stockholm

Kungstensgatan 45
102 39 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.folkuniversitetet.se