Visa kurser.se som: Mobil

Skriv boken om ditt liv fortsättning

Folkuniversitetet Malmö och Lund
Kursinformation
Malmö
5 tillfällen
1 795 SEK

Kursbeskrivning

En kurs för dig som har kommit igång att skriva om ditt liv och vill få verktyg att komma vidare och sammanställa din historia. På den här kursen i centrala Malmö får du möjlighet och verktyg för att förverkliga din dröm.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursinnehåll:

Kursinnehåll

På den här kursen utgår du från dina egna minnen i arbetet med ett eget projekt. Du får lära dig olika övningar och ingångar för att närma dig dina minnen. Du provar att skriva i olika former och du lär dig nya berättarelement och stilistiska verktyg.

Kursen vänder sig till dig som vill arbeta aktivt med ditt skrivande och genom samtal vidareutveckla både dina och andras texter. Arbetet utgår från din och de andra deltagarnas texter och behov. Du som söker är beredd att lägga tid både på att skriva och läsa hemma. Respons och textsamtal är en central del av kursen och du får även jobba med hur du skapar en helhet och färdigställer ditt projekt.

Mål

Målsättningen är att du fördjupar dig i ditt självbiografiska skrivande genom att arbeta med ett eget projekt. Du får möjlighet att utforska din egen skrivprocess och genom respons utvecklas både som läsare och skribent.

Kursupplägg

Kursen träffas följande datum: 18/2, 4/3, 18/3, 15/4 och 29/4.

Under kursen kommer du läsa, lyssna och samtala kring dina egna och dina kurskamraters texter. Du får också läsa och diskutera exempel från etablerade författare.

Förkunskaper

Kursen är öppen för dig som har gått någon av Folkunviversitetets grundkurser Skriv boken om ditt liv, Självbiografiskt skrivande eller motsvarande. För sökande utifrån vill vi att du skriver några rader om dig själv och berättar varför du vill gå kursen. Maila detta till kurser.syd@folkuniversitetet.se.

Det är önskvärt att du har påbörjat att skriva om ditt liv och att du har en ambition att arbeta målmedvetet med ditt skrivande.

Upplägget utformas utifrån ditt eget projekt och stor vikt läggs vid responsarbete i form av textsamtal. Under träffarna arbetar du även med kortare skrivövningar för att närma dig dina minnen på olika sätt och utveckla din egen berättarröst.

Kurslitteratur

Arbetet utgår från deltagarnas eget material samt textutrag som delas ut av din kursledare.

Med anledning av covid-19

Välkommen till Folkuniversitetet. Här vistas du i en trygg och säker utbildningsmiljö. För att förebygga spridningen av covid-19 är verksamheten anpassad efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer.

Vi har:

  • Minskat antal deltagare på kurserna samt ökat avståndet mellan sittplatserna i klassrummen för att kunna hålla ett säkert avstånd.
  • Tydligt skyltade lokaler för att undvika trängsel i entré, trapphus och korridorer.
  • Goda möjligheter till handtvätt med tvål och pappershanddukar.
  • Frekvent städning av lokaler, framför allt toaletter, bordsytor, dörrhandtag och räcken.

Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring fysisk klassrumsundervisning ändras, går kursen över till onlineundervisning.

Medverkande

Karin Mellbourn

”Genom att undervisa i kreativt skrivande vill jag ge förutsättningar för att såväl hitta som växa i sitt eget uttryckssätt i en inspirerande och tillåtande miljö.”

Jag har en magisterexamen i litterär gestaltning från Författarskolan vid Lunds Universitet. Det egna skrivandet rymmer både berättande prosa, poesi och essäistik. 

Tidigare har jag undervisat i såväl skrivande som svenska och svenska som andraspråk för olika åldersgrupper och på olika nivåer.

 Ett stort intresse för människor och en vilja att utforska, upptäcka och kommunicera är en viktig drivkraft, både i skrivandet, predagogiken och vardagen. 

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

Folkuniversitetet Malmö och Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Tel: 046-19 77 20 eller 040-690 83 20
www.folkuniversitetet.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skriv boken om ditt liv fortsättning!

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser