Visa kurser.se som: Mobil

Självbiografiskt skrivande

Folkuniversitetet Malmö och Lund
Kursinformation
Malmö
3 tillfällen
2020-03-04
2 145 SEK

Kursbeskrivning

Självbiografiskt skrivande


Har du en intressant historia att berätta, baserad på egna erfarenheter? Vill du berätta om ditt liv för barn och barnbarn? Har du en släkting du vill skriva om? Du lär dig hur du gestaltar en berättelse ur verkliga livet och hittar en egen form för den.


Mål

Du ska få en bild av hur det egna materialet ska kunna omvandlas till en läsvärd och intressant text. Din skrivprocess ska komma igång samtidigt som du ska få redskap och inspiration för fortsatt eget skrivande. Vi arbetar hela tiden med texten i fokus och i textsamtalet växer en förståelse fram för vad litteratur och skrivande kan vara. Här får du möjlighet att omvandla minnen och erfarenheter till en intressant och läsvärd text.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill skriva om ditt liv och arbeta med ett biografiskt och självbiografiskt material.

Förkunskaper

Kursen är öppen för alla oavsett ålder eller livssituation. Du behöver ingen tidigare erfarenhet.

Om du redan har ett bokprojekt går det bra att lämna in valda delar av ditt projekt, istället för att skriva nya texter. Kursledaren inte möjlighet att ge feedback på längre texter än det som anges i inlämningsuppgifterna.

Kursinnehåll

Via olika skrivövningar får du bekanta dig med skrivandets hantverk. Skrivövningarna tar upp både konkreta händelser i livet och reflektioner. Den egna skrivprocessen är central. Du kommer även att gå igenom vad självbiografiskt skrivande kan vara via textexempel från litteraturen. Vad är skillnaden mellan privat och personligt? Var börjar jag? Får man skriva om allt? Detta är några av de saker du får möjlighet att fundera på och diskutera. Kursen avhandlar också minne, sanningsbegrepp och fiktion.

Arbetsformer

Sammankomster varannan vecka då lektioner och skrivövningar på plats varvas med hemuppgifter som sänds in via e-post. Genom samtal om varandras texter växer kunskap och insikt om vad skrivande och litteratur kan vara.

Kurslitteratur

Ingen specifik. Deltagarnas egna texter samt material och textexempel som kursledaren tillhandahåller.

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö Lund

På Folkuniversitetet i Malmö och Lund finns något för alla, oavsett om du vill gå en språkkurs inför semestern, byta riktning i karriären eller skaffa en ny hobby. Här finns hundratals kurser för dig som vill utvecklas tillsammans med andra....


Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Malmö och Lund

Kontaktuppgifter till Folkuniversitetet Malmö och Lund

Folkuniversitetet Malmö och Lund

Regementsgatan 4
211 42 Malmö

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Självbiografiskt skrivande!

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner