Visa kurser.se som: Mobil

Kortfilmskursen - så skriver du för kortfilm

Filmmanusskolan
Kursinformation
Plats: Distans
Startdatum: Löpande starter
Pris: 2 995 SEK inkl. moms

Kursbeskrivning

Kortfilmskursen

Har du en bra idé till film? Gör som Lukas Moodysson och Josef Fares, Ridley Scott, Steven Spielberg och Christopher Noolan - börja med det korta formatet. Kortfilmen är en av de mest framgångsrika plantskolorna för filmskapare. En bra kortfilm kan bli ditt visitkort till en professionell karriär. Men för att bäst lyckas med din kortfilm bör du också ha ett genomarbetat manus.

I KORTFILMSKURSEN får du i sex kursebrev lära dig hur du skriver för kortfilm, från idé till färdigt manus. Du får lära dig allt om kortfilmens egen dynamik, struktur och egna berättarsätt. Du får också lära dig hur du hittar din egen stil och ett unikt perspektiv. 

Kursbrev:1

. KORTFILMEN OCH IDÉN
Fördelarna med kortfilmsformatet och hur kortfilmen skiljer sig från långfilmen i sitt språk. Så hittar du och
utvecklar en bra kortfilmsidé

2. KORTFILMENS STRUKTUR
En kortfilm är inte en långfilm i miniformat. Men även en kortfilm behöver en stomme eller struktur. Här är elementen du bygger upp din kortfilm med.

3. KORTFILMENS KARAKTÄRER
Lär dig hur en kortfilmskaraktär fungerar och hur du skapar mer komplexa karaktärsporträtt.

4. BERÄTTARGREPP I KORTFILMEN
Kortfilmen har sina egna berättargrepp, men har också lånat en del från långfilmen. Så berättar din kortfilm så effektivt som möjligt.

5. VISUELLT BERÄTTANDE, STIL OCH PERSPEKTIV I KORTFILM
Lär dig hur du berättar i bilder, hur du hittar en stilblandning och ett perspektiv som gör din film unik.

6. DIALOG I KORTFILM
Så ger du dina kortfilmskaraktärer en egen röst. 

Varje kursbrev är cirka 10-15 sidor långt och innehåller en grundlig genomgång av ämnet, analyser av hur ämnet används i framgångsrika svenska och utländska kortfilmer. Breven avslutas med en läsövning, en skrivövning och en skrivuppgift där du applicerar det du lärt dig på den kortfilm du själv utvecklar. När du är färdig med ett kursbrev laddar du upp det på din elevsida och får sedan feedback av kursledaren 

Som studiematerial har du tillgång till manusen till några professionella kortfilmer, exklusivt för Filmmanusskolan,  intervjuer med  etablerade manusförfattare och filmskapare samt tips från producenter hur du säljer din historia. Dessutom ingår Branschkontakten till ett värde av 350 kronor.Välkommen med på kursen!

Kostnader

Kortfilmskursen (sex kursbrev): 2995:-

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kortfilmskursen - så skriver du för kortfilm.

Filmmanusskolan

FILMMANUSSKOLAN

Har du en bra idé som du tror passar som film? På Filmmanusskolan lär vi dig filmberättande från grunden och på djupet. Och det bästa: du gör det på dina egna villkor. Du studerar via kursbrev vilket innebär att du...


Läs mer och visa alla kurser med Filmmanusskolan