Visa kurser.se som: Mobil

Novellskrivarkurs

Åsa folkhögskola
Kursinformation
Katrineholm
6 dagar
4 550 SEK

Kursbeskrivning

Skrivarkurs - Noveller

Kursen riktar sig till dig som vill lära dig göra fiktion av dina erfarenheter och skriva professionellt. Här får du berättartekniska och dramaturgiska verktyg för att kunna förvandla dina upplevelser och tankar till kortprosa.

Genom läs- och skrivövningar och textsamtal närmar vi oss novellen som konstform. Kursledaren gör dig uppmärksam på stildrag, berättargrepp och skrivteknik.

Kursen inleds innan själva startdatumet med att du skickar ett novellsynopsis till kursledaren. Utifrån ditt synopsis arbetar du fram din novell under veckan. Vid kursens slut har du en färdig novell att skicka för publicering.

Målgrupp

För dig som vill lära dig att skriva noveller.

Boende

Du bor i något av våra hus inom skolans område och i priset ingår boende i dubbelrum, enkelrum kan bokas i mån av tillgång och mot ett tillägg på 200 kr/natt.

Kursledare

Torgny Karnstedt (född 1952) författare, föreläsare, förläggare, redaktör och skrivcoach, bosatt i Båstad sedan sju år. Har gett ut tretton egna böcker, varit redaktör för ett par antologier, krönikör i ett flertal tidningar och tidskrifter, publicerat noveller och andra texter i ett 20-tal antologier. Torgny har lång erfarenhet av skrivcoachning och är sedan 30 år en av landets flitigast anlitade läsfrämjare i skolorna och föreningslivet. Bland hans böcker om språket och litteraturens betydelse  märks titlarna: ”Jag har ett språk”, ”Mannen som gick ut och kom in.” samt antologin ”Läsfeber”. Torgny gav hösten 2016 ut en kritikerrosad novellsamling, Karlssons pojke där han samlat 34 berättelser på temat barn, liv och arbete. Har varit vice ordförande i Författarförbundet och ordförande i Arbetarskrivare.

Kostnader

4 550 kronor, i priset ingår alla måltider samt boende i dubbelrum.

Ordnar du eget boende blir kostnaden 3 550 kronor.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Novellskrivarkurs.

Åsa folkhögskola

Åsa folkhögskola, sommarkurser

På sommaren är Åsa folkhögskola en mötesplats av ett annorlunda slag. Då finns det tid att lära sig något nytt eller fördjupa sig i någonting man redan kan. På dagarna ägnar du dig åt just din kurs. På kvällarna finns...


Läs mer och visa alla kurser med Åsa folkhögskola

Kontaktuppgifter till Åsa folkhögskola

Åsa folkhögskola

Åsa folkhögskola
640 24 Sköldinge

Tel: 0157-695 00

Recensioner
Bli den första att recensera Novellskrivarkurs!