Visar 1-20 av 162 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 162 träffar

Att dansa är både roligt och bra för hälsan. När du dansar och rör på dig utsöndras endorfiner i kroppen som gör dig glad och lycklig. Om du aldrig har dansat tidigare eller om du vill prova på en ny dansform är det bra att börja med en nybörjarkurs så att du får lära dig dansen från grunden. Då blir det mycket lättare att utvecklas i dansen senare, om grundstegen sitter där de ska.

Alla är nybörjare i början!

När du väl kan grunderna lär du dig snabbt nya dansstilar. Kanske har du dansat balett hela livet men vill prova breakdance? Med dansen ökar du också din styrka, smidighet och koordinationsförmåga. För att bli proffsdansare är det lättast om man börjar i tidig ålder men det är aldrig försent att lära sig dansa. Det finns danskurser för nybörjare i alla åldrar. Och kom ihåg att alla är nybörjare i början!

Om man bortser från att efterlikna danssteg som du ser på TV eller att skapa sin egen dans genom frigörande rörelser så finns vissa dansstilar som du måste kunna grundstegen i för att kunna utföra dansen. Då kan en danskurs för nybörjare vara en förutsättning för att du ska lära dig den nya dansen, i synnerhet när det kommer till pardanser.

Jämför kurser
Mer självkänsla med dans

Med dansen kände både Molly Fredin och Sara Granelli Frick att självkänslan växte. Det tackar de Malmö Dansakademi för. 

Läs mer