Dans och rörelse 60+ nybörjare

ABF Göteborg, i Göteborg
Längd
12 tillfällen
Pris
1 300 SEK
Längd
12 tillfällen
Pris
1 300 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Dans och rörelse 60+ nybörjare

Tycker du om att dansa och röra på dig? Välkommen till en kurs där du tränar din kropp med rörelser till musik!

Dans är bra för balansen, hjärtat, hjärnan och ger dig muskelstyrka. Vi tränar även teknik och koreografi för att hjälpa kroppen att koordinera rörelser.

Upplägg

Vi börjar varje kurstillfälle med uppvärmning med enkla rörelser på golvet, vi tränar både smidighet, styrka och lite puls. Därefter jobbar vi koreografiskt med rörelser till musik och bygger på dansen. Det krävs inga förkunskaper för att delta. Kursen passar dig som vill aktivera och lära känna din kropp. Hjärngympa, ny energi och gemenskap får du på köpet!

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial

Ha gärna mjuka bekväma skor och kläder.

Kursledare

Jag som leder kursen heter Sonja Gube och jobbar som regissör och koreograf och har gjort det i många år på olika teatrar och musicalscener och film. Åldern tar ut sin rätt och jag gör inga rörelser som inte ni kan göra, utan vi jobbar oss sakta och säkert framåt. Jag lovar er att lusten och energin i kroppen kommer att öka samtidigt som välbefinnandet. Det är väl värt att pröva!

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Ann-Sofi Almstedt rosell
15 apr 2024
Superbra!

Bra uppvärmning, musik och dans! Bra lärare!väldigt roligt att gå till dansen.

ABF Göteborg
Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...

Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Highlights