Dans för Parkinson

SV Stockholm län, i Huddinge
Längd
10 timmar på 8 tillfällen
Pris
450 SEK
Längd
10 timmar på 8 tillfällen
Pris
450 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Info om Dans för Parkinson

Upplev Frihet och Glädje genom Rörelse!

Dans är mer än bara en fysisk aktivitet – det är en konstform som berikar våra liv på alla nivåer. För personer som lever med Parkinsons sjukdom blir dans inte bara en form av motion utan också en källa till hopp, glädje och frihet från begränsningar. Vår Dans för Parkinson kurs är utformat för att erbjuda en säker och stödjande miljö där varje deltagare kan utforska rörelsens magi och glädjen i att dansa.

Varför Dans för Parkinson?

Forskning har visat att dans kan ha betydande positiva effekter för personer med Parkinsons sjukdom. Utöver att förbättra motoriska symtom har dansen visat sig öka kognitiv funktion, förbättra livskvalitet och minska känslor av nedstämdhet. Med vårt unika lektionsupplägg, baserat på beprövade metoder inom Dance for PD, kombinerar vi olika danstekniker för att skapa en varierad och givande upplevelse för våra deltagare.

För vem?
För dig med Parkinson sjukdom. Varje anmäld deltagare får kostnadsfritt ta med sig en hjälpassistent eller närstående vid behov.

Vad kan du förvänta dig?

Under våra 60 minuters dansklasser kommer du att utforska en mängd olika danstekniker, såsom modern dans, balett, jazz och musikaldans. Våra erfarna danslärare leder varje klass med kärlek, omtanke och expertis för att säkerställa att varje deltagare känner sig trygg och bekväm. Efter varje klass bjuder vi in till en stunds reflektion och gemenskap över en välbehövlig fika.

Plats och Tid

Vi håller våra klasser på Patron Pehrs väg 8 i Huddinge centrum i vår danssal som är tillgänglighetsanpassad. Kursen pågår i 8 veckor under vårterminen med uppehåll under lov och röda dagar. Vi ses på onsdagar kl 10.30-11.30.

Klädsel
Ha på dig mjuka kläder du kan dansa i. På fötterna strumpor, inomhusskor (ej svart sula) eller barfota.

Bra att veta
- Kursen leds av två ledare
- Tid för fika efteråt
- Parkering finns bakom lokalen, pendel/busstation ligger precis intill

Dansledare
Malin Jönsson
Malin är utbildad vid Performing Arts Schools 3-åriga musikallinje i Göteborg. Sedan 1998 har hon showat sig runt om i Sverige och Norge i en mängd olika sammanhang. Utöver sitt eget artisteri har hon även producerat, koreograferat och projektlett showuppsättningar. Malin har jobbat som danslärare hos oss på Dansverket sedan 2018 och undervisar i barnmusikal, musikalmix och jazz/showdans. 2023 utbildade Malin sig inom Dans för Parkinson metoden, Dance for PD från Mark Morris Dance Group i New York, USA och kommer under våren 24 leda dansklasser inom metoden.

Din Frihet börjar här!

Vi tror på att dans är för alla och att sjukdom aldrig ska hindra dig från att njuta av rörelse och konst. Oavsett din erfarenhetsnivå eller dina utmaningar är du välkommen att delta i våra klasser. Välkommen att dansa med oss på Dansverket!

Huddinge kommun är med och stöttar uppstarten av Dans för Parkinson varav kursavgiften är subventionerad.

För frågor om kursen kontakta kursansvarig sara.grandegard@sv.se
Veckodag: Onsdag
Tid: 10:30-11:30
Ledare: Malin Jönsson, Cathrin Kühler Sperl, Sara Grändegård Nilsson
Lokal: Patron Pehrs väg 8
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Dans för Parkinson och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.