Square dance - Mainstream

SV Stockholm län, i Märsta
Längd
24 timmar på 5 tillfällen
Pris
900 SEK
Nästa kurstillfälle
1 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
24 timmar på 5 tillfällen
Pris
900 SEK
Nästa kurstillfälle
1 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Square dance - Mainstream

En internationell dansform för dig som gillar utmaningar, motion och att få nya vänner.

Dansen är uppbyggd på att man lär sig ett antal calls (turer/kommandon), vad de heter och hur man utför dessa. När man dansar har man en caller (dansledare) som sjunger/pratar ut dessa calls. Callern har till uppgift att bestämma och styra dansen och blanda dessa call olika, så att varje dans blir unik. För dansaren gäller det att vara skärpt och lyssna på callern samt att genast utföra den givna instruktionen. Musiken är mycket varierande – pop, rock, country, schlager, jazz, blues osv. Det enda som krävs är att dansa i takt med musiken. Squaredance är inte bara dans utan också mycket social gemenskap och glädje, där man också reser till andra klubbar, platser och länder för att dansa.

All dans är bra för kroppen, men eftersom man hela tiden lyssnar och är skärpt så får även hjärnan motion. Det gör att dagens jäkt och bekymmer lätt glöms bort, så att man får den där mycket viktiga andningspausen

Nivå/förkunskap
Vi håller kurser i flera olika nivåer där kunskap utökas för varje nivå. På denna kurs gäller:

Squaredance Mainstream - fortsättning nybörjare. Du har genomgått grundkursen Basic och vill lägga till ett antal turer som ger dig fler kombinationer att väva in i dansen.

Material
Bekväma skor och en vattenflaska att fylla på under kurspasset är bra.

Kursledare
Våra två kursledare (callers), Lasse Jägdahl och Urban Danielsson, har både dansat i mer än 25 år och har både gått flertal instruktörs- och callerkurser bland annat genom SACT (Swedish Association of Caller and Teacher).

Om föreningen Crazy Flutters
Crazy Flutters startade sin verksamhet hösten 1985 och har verksamhet kring dansformerna Square-, Line- och Round Dance. Klubben har huvudsakligen verksamhet i Sigtuna kommun och samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan. De första 10 åren dansades endast Square Dance. Därefter infördes Line Dance och några år senare även Round Dance. Att vara en klubb med dessa 3 dansformer är rätt sällsynt. Vårt mål är att ge samtliga dansformer lika stort utrymme. Crazy Flutters lär ut och dansar Square-, Round- och Line Dance i Märsta. Under höst och vår har vi kursverksamhet i Forum (Stockholmsvägen 25) på torsdagar, lördagar och söndagar. Ibland bedrivs kurser på flera nivåer samtidigt i olika salar. Kurser startar i september och januari.
Crazy Flutters - mer än bara dans, säger också att vi vill engagera våra medlemmar i andra aktiviteter också där vi bland annat har utflykter och en mycket uppskattad höstresa. Crazy Flutters är en aktiv dansförening.

Kontaktperson och mer information
Mer information, kontaktuppgifter och anmälan på Crazy Flutters hemsida. Kursavgift som inkl. medlemsavgift är 900 kr. Priset ger dig möjlighet att gå på valfritt antal kurser i Crazy Flutters. Vill du inte bli medlem betalar du en avgift per gång. För mer info om priser läs klubbinfo.
Veckodag: Söndag
Tid: 16:15-16:45
Lokal: Stockholmsv 25
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Square dance - Mainstream och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.