Kurs i dans, rörelse, kropps- och självkännedom

Corazonab, i Borås
Längd
6 dagar
Pris
9 750 SEK
Nästa kurstillfälle
2 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
6 dagar
Pris
9 750 SEK
Nästa kurstillfälle
2 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Från 9 750 SEK / person

Kursbeskrivning

Dansens underbara kraft

Dansens underbara kraft

Välkommen till en kurs i dans, rörelse, kropps- och självkännedom

Den här kursen är till för dig som älskar dans och rörelse och som vill utveckla dig själv och få ny inspiration. Liksom för dig som går med en längtan efter att dansa och på ett underbart sätt vill komma i djupare kontakt med din egen kropp. Den är även till för dig som arbetar med människor, rörelse eller skapande och som vill få fler bra verktyg att använda dig av. 

Under sex träffar kommer du att få utforska dans och rörelse på flera olika sätt och i olika övningar. Du kommer också att få verktyg, inspiration och kunskap om hur du kan använda dans och rörelse som en utvecklande kraft både för dig själv och för andra. Du kommer att få erfara att dansen kan vara både terapeutisk, läkande, skapande, kreativ och fylld av glädje. Kursen kommer att bestå av både dans, rörelse och olika övningar, liksom av utvecklande samtal som fördjupar processen och lärandet.

Olika delar av våran kropp kommer att vara utgångspunkten för varje träff. Vi kommer även att använda verktyg från bildterapin och yogan för att förstärka och fördjupa upplevelsen, kunskapen och förståelsen ytterligare. En röd tråd genom hela kursen är ett fokus på kroppskännedom och självkännedom. Vi kommer genom olika dans- och rörelsetekniken att gå igenom kroppens olika delar för att på så sätt komma i kontakt med olika känslor, låsningar och behov som sitter där. Detta kan både väcka upp, balansera och skapa läkning, glädje och frigörelse i din kropp. Flera olika musik- och dansstilar, som stimulerar olika känslor och områden i kroppen, kommer att användas.

Kursinnehåll

Kursen består av sex heldagar fördelade över ett halvår. Varje träff har sitt egna tema som kommer att dansas, upplevas och processas;

Träff 1 – Fötterna på jorden
2 november 2024

Träff 2 – Dansglädje & Mina höfter
14 december 2024

Träff 3 – Din inre kraft och vilja
4 januari 2025

Träff 4 – Låt hjärtat leda dig
15 februari 2025

Träff 5 –Lyssna till din röst
15 mars 2025

Träff 6 – Cirkeln sluts
26 april 2025

Upplägg 

Tiderna för kursen är lördagar kl 10:00 -18:00

Våra grupper är på max 10 personer.

Kurslokalen ligger i centrala Borås med gångavstånd från Centralstationen. 

Lunch, fika och allt material ingår i kurspriset. Räntefri delbetalning är möjlig.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

2 november, 2024

  • Kurs
  • Borås

Målgrupp

Kursen är för vuxna. Du behöver inte vara duktig på att dansa för att delta. Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna att få upptäcka dansens underbara kraft!🌞

Video

Kursintyg

Diplom utdelas vid sista kurstillfället.

Kursledare

Kursen leds av Jeanette Larsson och Fredrika Lundqvist. Jeanette är utbildad danslärare, meditationslärare och yogalärare. Hon har sedan 30 år tillbaka medverkat som lärare i ett flertal kurser och retreats i dans, sång, yoga och meditation. Jeanette är även utbildad socionom och har 18 års erfarenhet inom socialt arbete som socialsekreterare, enhetschef, specialiserad handläggare och socialt ansvarig samordnare (SAS).  Fredrika är utbildad bildterapeut, pedagog och handledare. Hon har 25 års erfarenhet av att leda grupper i syfte att utveckla kunskap, kreativitet och personlig utveckling. Hon har även under flera år varit instruktör hos Borås Gymnastiksällskap och gått flera utbildningskurser för Svenska Gymnastikförbundet. Fredrika har dansat i hela sitt liv, tex balett, jazzdans, bugg, jitterbug och zumba. Som ungdom tävlade hon och vann internationellt i jitterbug.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Kurs i dans, rörelse, kropps- och självkännedom och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Corazonab
Torggatan 38
503 34 Borås

Corazonab

Corazon har kurser i bildterapi, yoga, personlig utveckling, dans, ledarskap samt kost och hälsa. Vi vänder oss till dig som tycker om kreativitet, rörelseglädje och inre utveckling. Hos oss får du möta dig själv och andra på ett lite djupare...

Läs mer och visa alla kurser med Corazonab

Highlights