Visar 1-20 av 78 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 78 träffar
1
2
3
4

Mer om danskurser i Göteborg

Här kan du läsa mer om olika dansstilar och förhoppningsvis kan detta ge dig vägledning i vilken typ av dans som passar just dig. Att dansa kan kännas lugnt och avslappnande eller fysiskt krävande med högt tempo. Eller något däremellan. Det finns oändligt många dansstilar och du kan dansa till vilken musik som helst. Bara fantasin sätter gränser.

Vi har samarbete med flera dansskolor för att hjälpa dig hitta rätt kurs för dig. Om du vill ha mer information om en kurs kan du göra en intresseanmälan under respektive kurs.

Innan du bokar din danskurs kan det vara bra att känna till vilka olika danskurser som finns. Här nedan följer beskrivningar av några olika danstyper som finns i Göteborg.

Barndans
Danskurser för barn anpassas för den ålder som gruppen är i. För de minsta utgår man oftast från mer lek där alla får hitta sin egen uttrycksform och man får testa på olika dansstilar. Allteftersom barnen blir äldre börjar de känna vilken dansstil som passar de bäst. Det viktiga är att barnen får öva koordination, kroppskännedom och ha roligt till musik. I Göteborg finns exempelvis barnkurser i cheerdans, discodans och balett.

Salsa
Denna danstyp har sitt ursprung i latinamerika och är en typ av improviserad eller koreograferad pardans. Salsa är en energisk och sensuell dansform och grundstegen genomförs under två takter med fyra slag. När du går en kurs i salsa finns det flera olika stilar som skiljer sig åt i fotnedsättningar, turer och kroppsrörelser. Alla stilar kan dansas till salsamusik och de tre huvudstilarna är casino, linjestil och colombiansk salsa.

Balett
Balett är en klassisk dansform som har sina rötter i 1500-talet. Ordet kommer från italienskans “baletto” och betyder liten dans. Det består av formaliserade rörelser och positioner som kräver en stor dos vighet och styrka. Kroppskontroll är i fokus och denna dansstil är ofta förenad med drama. Denna dansform stärker motoriken, tränar balans mellan kroppen högra och vänstra sida, förbättrar kondition samt ökar kroppsmedvetenhet. I Göteborg finns det balett både för barn, ungdomar, vuxna samt seniorer. Någonting för alla helt enkelt!

Streetdance
Streetdance eller streetdans innefattar flera olika dansstilar som ursprungligen kommer från gatorna och klubbarna i USA. Ibland är dessa danskurser en blandning av olika stilar och ibland är det mer renodlat, till exempel House, New Style, Breakdance, Ragga och Dancehall. Gemensamt för dessa är att de ofta innehåller improviserade inslag samt är av social karaktär och uppmuntrar kontakt med publiken.

Bugg
Pardans är roligt då du får utöva dansen tillsammans med någon. Delad glädje - dubbel glädje. Bugg är en av de populära pardanserna och den dansas till musik i fyrafjärdedelstakt i relativt snabbt tempo. En i paret är föraren och han eller hon styr dansen och bestämmer vilka snurrar och turer man ska göra.

Linedance
Linedance innebär att man, precis som namnet antyder, dansar på en linje. Dansstilen har sitt ursprung i USA och tempot samt musikstilen kan variera mycket. Generellt sett är det singeldans men det förekommer inslag av pardans.

Jämför kurser
Bliss Dance Academy
Sveriges största dansskola för 7-12-åringar

Bliss Dance Academy har de senaste åren blivit landets största dansskola för 7-12-åringar. Bliss danskurser finns idag på över 60 orter i Sverige. Vi har tittat på vad som gjort dansskolan så populär.

Läs mer