Kurser i pardans i Göteborg

Dansa med glädje och passion

Är du intresserad av att lära dig någon pardans? Eller är du en van dansare men känner att du vill utveckla dina danskunskaper? På en danskurs i vals, bugg eller lindy hop kan du göra det! Hitta alla kurser i pardans i Göteborg här.
Visar 1-8 av 8 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-8 av 8 träffar

Hitta en pardanskurs som passar dig

För varje danskurs presenteras information om innehåll, upplägg, pris och startdatum. Vill du veta mer om en specifik kurs kan du skicka en intresseanmälan direkt till dansskolan som sedan kommer att kontakta dig med mer information. Du kan även filtrera din sökning genom att välja ort eller skriva något i fritextrutan. Då får du fram en anpassad lista med kurser i pardans.

Exempel på några stilar inom pardans:

Foxtrot

Förutom bugg är foxtrot den mest förekommande pardansen på Sveriges dansbanor. I tävlingssammanhang är det vanligare att man dansar slowfox eller quickstep som utgör en långsam och snabbare foxtrot.

Lindy hop

Lindy hop har vissa liknelser med bugg, men med betydligt mer swing. Lindy hop kommer från USA där dansen även kallas för jitterbug.

Vals

Förutom på bröllop och baler dansas foxtrot som folkdans eller i tiodans. Vals är en vacker dans som fick sitt erkännande i Sverige i mitten av 1800-talet. Det finns många olika typer av vals, såsom wienervals, gammalvals och bröllopsvals.

Jämför kurser